VT1 9 okt - 11:00
VT2 9 okt - 15:00
VT310 okt - 12:00
QUALI10 okt - 15:00
RACE11 okt - 15:10
Home formule 1 op tv

Waar kan ik Formule 1 op TV kijken en op de radio volgen?

Hoe kun je alle Formule 1-races in Nederland volgen? In Nederland kun je alle sessies van onder andere Max Verstappen op twee manieren live volgen. Allereerst kan dat op de televisie via Ziggo Sport en ten tweede kan dat ook via F1TV Pro en natuurlijk Ziggo Sport Racing.

Waar kan ik Formule 1 op TV kijken en op de radio volgen?
© Getty Images/Red Bull Contentpool

F1 op Ziggo Sport

Alle Ziggo-abonnees die Ziggo Sport kunnen ontvangen kunnen alle sessies, inclusief de eerste, tweede en derde vrije training van de Formule 1 LIVE volgen via kanaal 14 (voor Ziggo-abonnees).  Abonnees van bijvoorbeeld KPN en Telfort moeten kijken op een van de kanalen tussen 233 en 239 (interactieve televisie).

F1TV Pro / Ziggo Sport Racing (onderdeel van Ziggo Sport Totaal)

Naast de gebruikelijke mogelijkheden op de televisie, kun je de Formule 1 ook via F1TV Pro. Hiervoor moet je op de website van de Formule 1 een account aanmaken. Dat is gratis, maar wil je ook F1TV Pro kunnen zien, dan kun je je daarop abonneren. Een creditcard is nodig om F1TV Pro te kunnen activeren. Ziggo-abonnees die het Ziggo Sport Totaal-pakket hebben kunnen hier kosteloos gebruik van maken, ook zonder creditcard.

Niets meer missen van Formule 1? Pak het meteen goed aan!Nu 12 maanden gratis Ziggo Sport Totaal bij Alles-in-1

Formule 1 op RTL Deutschland

Naast Ziggo en F1TV Pro kunnen Nederlandse televisiekijkers ook inschakelen op RTL Deutschland. Deze omroep zendt zowel de kwalificatie als de race live uit, zij het met de nodige reclame-blokken. De uitzending op het Duitse RTL begint zondag om 14:50 uur en is voor klanten van KPN, Telfort, XS4All te zien op kanaal 46. Ziggo-abonnees vinden deze zender op kanaal 58. Tele2-kijkers kunnen terecht op kanaal 223, met T-Mobile Thuis kijk je via kanaal 397. Het Duitse RTL Television zendt in 2020 voor het laatst Formule 1-races uit.

De Formule 1-race via de radio volgen

Om de Formule 1-kwalificatie en de race via internet webradio te volgen ga je naar OnlineRadio.nl. Olav Mol voorziet de sessies van commentaar.

Door: De redactie


MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.