Robert Kubica overweegt 24 uur van Le Mans in LMP2-klasse

Robert Kubica heeft zijn oog laten vallen op een zitje in de LMP2-klasse tijdens de 24 uur van Le Mans in 2021. Na zijn ervaring in Daytona, afgelopen week - waar hij tijdens de race niet in actie kon komen, lijkt het Pool de aangewezen klasse om naast zijn taken als test-en reservecoureur van het Formule 1-team van Alfa Romeo in uit te komen.

Robert Kubica overweegt 24 uur van Le Mans in LMP2-klasse
Foto: Robert Kubica - Bron:

Vijf jaar geleden deed Robert Kubica een stap richting het WEC. Uitkomend voor het ByKolles-team zou hij deelnemen in de LMP1-klasse van het endurance-kampioenschap. In april van 2017 besloot de Pool toch niet met ByKolles, na tegenvallende prestaties van de auto, in zee te gaan. Zo kwam een voorlopig einde aan zijn WEC-ambities.

Niets staat nog vast, want Kubica heeft ook een druk schema vanuit zijn functie bij Alfa Romeo F1. "Ik ben natuurlijk al betrokken bij Alfa Romeo, dus feitelijk heb ik al een baan", laat Kubica optekenen door het Duitse SpeedWeek. "Met wat er in 2020 gebeurde [de COVID-pandemie, red.], was het niet eenvoudig om twee dingen te combineren en je op beide vlakken te concentreren", aldus de 26-jarige Pool, die daarmee verwijst naar de DTM in 2020.

Kubica geeft duidelijk aan dat een herhaling in de DTM er niet in zit. Wat Kubica betreft vraagt dat te veel aanpassingen om een seizoen lang heen en weer te pendelen tussen twee raceklassen. "Als je een Formule 1-auto moet besturen, heb je niet veel tijd om je aan te passen", zegt hij. "Om de twee of drie maanden heb ik een vrije training of een halve dag testen, en ik denk dat dat niet te combineren valt met een GT-klasse. Het vraagt gewoon te veel aanpassingen."

"Dus LMP2 is nu mijn belangrijkste doel en het is de klasse waarin ik, indien mogelijk, zou willen racen", aldus de reservecoureur van het Formule 1-team Alfa Romeo Racing. Wordt vervolgd.

Gerelateerde onderwerpen WEC24 uur van Le MansAlfa Romeo F1ByKolles WECRobert KubicaWEC 2021
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:30 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:00
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
17:00 - 19:00
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.