Red Bull gaat met ORECA een waterstofbolide bouwen voor Le Mans

Red Bull Advanced Technologies gaat een chassis ontwikkelen voor de waterstofklasse van de 24 uur van Le Mans. Red Bull slaat de handen ineen met het Franse raceteam en constructeur ORECA.

Red Bull gaat met ORECA een waterstofbolide bouwen voor Le Mans
© Red Bull Racing/Red Bull Contentpool

Automobile Club de I’Ouest bevestigt dat Red Bull Advanced Technologies een chassis gaat ontwikkelen voor de volgende generatie waterstofbolides die zullen deelnemen aan de 24 uur van Le Mans in 2024. Samen met ORECA gaat Red Bull dit project aanvangen.

De samenwerking met ORECA kent een logische reden. De Franse ploeg is zelf al lang betrokken bij de lange afstandsraces. Die kennis in combinatie met de technologie van de Formule 1 lijkt niet beter te kunnen matchen. De aerodynamica, simulatiekennis, energieterugwinning etc. zijn allemaal onderdelen die in de Formule 1 terug te vinden zijn, maar ook voor de waterstofbolides een onmisbare schakel vormen.

De eerste taak van de partners is het uitvoeren en verschaffen van een gedetailleerde haalbaarheidsstudie voor het voertuigconcept. Red Bull en ORECA zullen bij deze taak worden bijgestaan door Plastic Omnium. Zijn leveren de waterstoftanks voor de bolides die aan een aantal races gaan deelnemen op de meest beroemde circuits in 2024.

Christian Horner (CEO Red Bull Advanced Technologies) is erg enthousiast. “Ik ben trots dat Red Bull door ACO is gekozen samen met onze partners om een concept waterstofbolide te ontwikkelen voor Le Mans”, begint de Brit. “Red Bull Advanced Technologies is goed uitgerust om deze uitdaging aan te gaan. Dit komt doordat we de middelen kunnen gebruiken die worden gebruikt bij de ontwikkeling van een F1-bolide. Deze middelen gaan samen met de ervaring van andere geavanceerde voertuigprogramma's. De waterstofklasse van Le Mans geeft een glimp van de toekomst van de motorsport. Waterstof wordt aangeprezen, maar het racen zal ook echt geweldig worden”, aldus Horner.

De president van de ORECA-Groep, Hugues de Chaunac, is ook erg trots. “We zijn heel trots dat Automobile Club de I’Quest ons heeft gekozen samen met Red Bull Advanced Technologies voor dit ambitieuze project. We kijken er ook naar uit om samen te werken met de andere partners: Plastic Omnium en Green GT.

De president van de Automobile Club de I’Quest, Pierre Fillon, liet ook van zich horen. “Dit is een prachtige bekendmaking ten aanzien van Mission H24 en het biedt een veel belovende toekomst met CO2-neutraal racerij en waterstofauto’s.”

“Dit is mogelijk dankzij ORECA welke veel ervaring heeft met de 24 van Le Mans en Red Bull Advances Technologies. ACO zal profiteren van de ervaringen in de afstandsracerij (ORECA) en de geavanceerde technologie (Red Bull). Deze samenwerking bevestigt dat ACO de juiste beslissingen heeft gemaakt voor de toekomst van de motorsport.”

“Daarbij gaat het ook om de ambitie van CO2-neutraal racen voor de komende generaties. Wij verwelkomen ORECA en Red Bull Advanced Technologies samen met Plastic Omnium. Het aan boord hebben van deze topmerken zal mogelijk meer interesse gaan opleveren van andere autofabrikanten, zeker die al regelmatig bijdragen aan onze werkgroep. We leven in moeilijke tijden, maar ACO gaat hoe dan ook diens route voortzetten naar een CO2-neutrale racewereld en mobiliteit”.

Gerelateerde onderwerpen WEC24 uur van Le MansAutomobile Club de l'OuestChristian HornerHugues de ChaunacORECAPlastic OmniumRed Bull AT
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:30 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:00
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
17:00 - 19:00
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.