Home WEC

Racing Team Nederland uitgenodigd voor Le Mans

Het was donderdag een spannende dag voor Racing Team Nederland, bestaande uit Jan Lammers, Rubens Barrichello en Frits van Eerd. De organisatie bevestigde de deelname van de teams voor de European Le Mans Series 2017, en zoals eigenlijk wel verwacht werd stond Racing Team Nederland ook op de deelnemers lijst.

Racing Team Nederland uitgenodigd voor Le Mans
Foto: Dallara LMP2 2017 - Bron: Racing Team Nederland

Prachtig nieuws voor de Nederlandse autosport, en voor Rubens Barrichello die zijn debuut gaat maken tijdens de 24 uur van Le Mans. Het Racing Team Nederland is een initatief van voormalig Le Mans-winnaar (1998) Jan Lammers en Jumbo-baas Frits van Eerden.

Als tweede professionele coureur heeft het Nederlandse duo de Braziliaan Rubens Barrichello weten te strikken, om samen met hen de knalgele Dallara P217 met startnummer 29 op 17 en 18 juni de sporen te geven. Het LPM2-team dient uit drie coureurs te bestaan, waarbij één van de coureurs - Frits van Eerd - een amateur-rijder moet zijn.

Na een periode van testdagen op het Franse Magny Cours en Amerikaanse Sebring, werd de knalgele Dallara deze week nog getest op een kunstmatig natgehouden Paul Ricard-circuit in Frankrijk. Tot op heden zijn alle tests uitstekende verlopen en lijkt het er op dat het team er goed voor staat.

Tegenover RTL GP lieten de drie coureurs weten bijzonder blij te zijn met de uitnodiging om deel te mogen nemen aan prestigieuze race.

"Dit is fantastisch nieuws," laat Van Eerd weten tegenover RTLGP. "De 24 uur van Le Mans is simpelweg één van de grootste autoraces ter wereld en om daar nu samen met Jan en Rubens aan mee te gaan doen, is een droom die uitkomt."

Jan Lammers vult aan: "Dit wordt mijn 23e 24 uur van Le Mans en ik vind het geweldig dat ik nu met Frits en Rubens rijd. Met Frits had ik al jarenlang het plan dit ooit samen te gaan doen, dus dan is het extra bijzonder als het dan ook echt gebeurt. Rubens ken ik al sinds hij als 16-jarig talent naar Europa kwam en nu racen we samen! Dat is uiteraard fantastisch."

Barrichello, die net als Van Eerd zijn Le Mans-debuut zal maken dit jaar vertelt: "Ik vind het echt prachtig om deel uit te mogen maken van dit team en mijn debuut te gaan maken op Le Mans. De eerste testritten zijn goed verlopen en ik kijk met heel veel plezier uit naar de race!"Formule 1 podcast

Grand Prix Italië - Wat een race wat een race. Max moest achteraan starten en verremde zich voor de chicane. We hebben een mooi gevecht gezien tussen Leclerc en Hamilton die ronde lang met elkaar in gevecht waren.
Klik, beluister en GENIET