Racing Team Nederland debuteert eind januari in 24 uur van Daytona

Racing Team Nederland gaat eind januari meedoen aan de 24 uur van Daytona. De Nederlandse formatie ziet de langeafstandsrace op Daytona International Speedway als voorbereiding op het WEC-kampioenschap 2021, wat half maart in Sebring van start gaat.

Racing Team Nederland debuteert eind januari in 24 uur van Daytona
© Barry Mikkers / MotorsportZ

"Deze race stond al lang op mijn verlanglijstje", laat Giedo van der Garde weten. "Voor ons allemaal wordt het een grote uitdaging, want niemand in het team heeft Daytona eerder gedaan. Ik kijk er enorm naar uit en ben benieuwd hoe we het daar gaan doen."

Racing Team Nederland wordt gevormd door Frits van Eerd, Giedo van der Garde en de 22-jarige Job van Uitert. Nyck de Vries is geen vaste waarde meer voor de Nederlandse formatie. De onlangs onttroonde F2-kampioen van 2019 is inmiddels test- en reservecoureur bij Toyota. "Dat houdt in dat hij in principe elk moment door Toyota naar hun raceteam kan worden gepromoveerd en ik hoop echt dat hij die kans krijgt", onthult Van Eerd. "Daarom hebben we er voor om Job van Uitert tot vaste rijder te promoveren, ook met het oog op onze ambities voor de lange termijn."

Job van Uitert viel eerder dit jaar al twee keer in bij Racing Team Nederland, als vervanger van Nyck de Vries, die ook nog deelneemt aan het Formule E-kampioenschap.

Gerelateerde onderwerpen WEC24 uur van DaytonaFrits van EerdGiedo van der GardeJob van UitertNyck de VriesRacing Team NederlandWEC in 2021WEC nieuws
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Emilia-Romagna
vrijdag 16 april
Eerste vrije training
11:00 - 12:00
Tweede vrije training
14:30 - 15:30
zaterdag 17 april
Derde vrije training
11:00 - 12:00
Kwalificatie
14:00 - 15:00
zondag 18 april
Race
15:00 - 17:00
Meer Emilia-Romagna GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.