VT1uitslag
VT2uitslag
VT3 8 aug - 12:00
QUALI 8 aug - 15:00
RACE 9 aug - 15:10
Home WEC

Job van Uitert vervangt De Vries tijdens de 6 uur van Silverstone

Job van Uitert vervangt De Vries tijdens de 6 uur van Silverstone
© Barry Mikkers/mikkers-photo.com

Job van Uitert zal in de laatste twee WEC-races van dit seizoen voor Racing Team Nederland uitkomen. De 20-jarige Nederlander zal Nyck de Vries bij het team vervangen omdat deze andere verplichtingen heeft in de Formule 2. De Vries staat momenteel eerste in de tussenstand van het F2-seizoen 2019 en kan dus geen race missen. Een uitkomst voor racetalent Job van Uitert.

In het weekend van de Belgische Formule 1 Grand Prix, die op zondag 1 september verreden wordt, moet Nyck de Vries aan de bak om zijn leidende positie in het Formule 2-kampioenschap te verdedigen. Dus een uitgesproken kans voor Job van Uitert die door Racing Team Nederland is uitgenodigd om De Vries te vervangen in dat weekend. Later in het seizoen komt Van Uitert nogmaals in actie tijdens de 4 uur van Shanghai. Dan is hij de vervanger van Frits van Eerd die dat weekend verhinderd is.

Job van Uitert is meer dan blij met de aankondiging. Op Twitter reageert hij met: "HALLO JUMBO! Voor de FIAWEC-race in Silverstone en Shanghai sluit ik me aan bij mijn Nederlandse vrienden. Bedankt @RacingTeamNL!"

"Vanaf mijn eerste jaar in de autosport heeft Frits mij gesteund en ik ben dan ook ontzettend blij en trots dat ik nu voor Racing Team Nederland kan uitkomen", zegt Van Uitert. "Hopelijk is mijn ervaring met Oreca en TDS van nut voor het team, op jacht naar succes op Silverstone en in China. We hebben een sterk team en met de Oreca moeten we in beide races podiumkandidaat zijn."

Tijdens zijn veelbelovende optreden in de laatste editie van de 24 uur van Le Mans heeft Van Uitert hoge ogen gegooid. Tel daarbij op dat hij veel ervaring heeft in de Oreca, de auto waarmee Racing Team Nederland het komende seizoen gaat rijden. Reden te meer voor Frits van Eerd om de jongeman een zitje aan te bieden, voorlopig als vervanger.

"Vorig jaar heeft Job het fantastisch gedaan in de LMP3 en nu doet hij het ook geweldig in de LMP2, met meteen een overwinning in het EK en een indrukwekkend debuut op Le Mans. Omdat Nyck dit jaar kampioen kan worden in de Formule 2, moet hij natuurlijk op Spa zijn. Dat Job hem nu vervangt op Silverstone en mij straks in China, is voor Racing Team Nederland een enorme aanwinst: Job is snel, heeft ervaring met de Oreca en kent de crew van TDS goed. Mooi hoe op deze manier alles samenkomt."

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
Groot-Brittannië (2)
vrijdag 07 augustus 2020
12:00 - 13:30Eerste vrije training
16:00 - 17:30Tweede vrije training
zaterdag 08 augustus 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 09 augustus 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Groot-Brittannië (2)
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.