Home WEC

Eerste 1-2 voor Toyota in WEC sinds 2014

Het heeft even geduurd maar zaterdag 6 mei scoorde Toyota op Spa-Francorchamps de eerste 1-2 sinds de 6 uur van Shanghai in 2014. Sébastien Buemi wist Kamui Kobayashi in de laatste momenten van de 6 uurs-race, terwijl het ligt was gaan regenen, achter zich te houden. Het verschil tussen beiden was op de streep 1,992 seconden.

Eerste 1-2 voor Toyota in WEC sinds 2014
Foto: #8 Toyota Gazoo Racing TS 050 HYBRID in actie op Spa (donderdag 4 mei 2017) - Bron: ©Barry Mikkers (mikkers-photo.com)

Het was de tweede overwinning op rij voor de nummer acht(#8) Toyota Gazoo Racing TS050 HYBRID van Buemi en zijn teamgenoten Anthony Davidson and Kazuki Nakajima. De tweede Toyota, de nummer 7(#7), eindigde als tweede. De derde wagen over de meert was de #2 Porsche 919 Hybrid van Brendon Hartley, Earl Bamber en Timo Bernhard. De tweede Porsche kwam, met bijna een minuut achterstand op de eerste Porsche, als vierde over de finish.

In de LMP2-klasse waren het Alex Lynn, Roman Rusinov en Pierre Thiriet die er in de G-Drive Rebellion met de winst van door gingen. Zij wisten het team van Vaillante Rebellion, Bruno Senna, Nicolas Prost en Julien Canal, voor te blijven. Dit dankzij een probleem van het Vaillante Rebellion in de laatste fases van de 6 uurs-race.

De volgende krachtmeting volgt in juni op het circuit van Le Mans. Op zaterdag 17 en zondag 18 juni zal op het legendarische circuit in Frankrijk de 24 uur van Le Mans verreden worden. Tijdens dat evenement zal ook het team van Jan Lammers, Rubens Barrichello en Frits van Eerd deelnemen in de LMP2-klasse.Formule 1 podcast

Grand Prix Italië - Wat een race wat een race. Max moest achteraan starten en verremde zich voor de chicane. We hebben een mooi gevecht gezien tussen Leclerc en Hamilton die ronde lang met elkaar in gevecht waren.
Klik, beluister en GENIET