Home WEC

Button over Alonso: "Hij heeft bijna nooit een slechte dag..."

Over ruim een maand staat de tweede race voor het WEC-kampioenschap op de agenda; De 24 Uur van Le Mans. Voormalig teamgenoten Jenson Button en Fernando Alonso gaan elkaar treffen als rivalen. Fernando Alonso komt uit voor Toyota Gazoo Racing en Jenson Button is voor SMP Racing de teamgenoot van Mikhail Aleshin en Vitaly Petrov.

Button over Alonso: "Hij heeft bijna nooit een slechte dag..."
Foto: Jenson Button (McLaren) - Bron: McLaren F1 Media

Ook al maakt SMP Racing niet veel kans op de overwinning, want Toyota is gewoon een klasse apart en het enige fabrieksteam in de LMP1-klasse, toch weet Jenson Button waartoe zijn voormalig McLaren-teamgenoot toe in staat is.

Tegenover Sky Sports laat de 38-jarige Brit weten: "Fernando [Alonso] is een coureur waar je altijd rekening mee moet houden, je mag hem nooit onderschatten."

"Het maakt niet uit in welke raceklasse hij rijdt, je dient altijd rekening met hem te houden. Hij is niet alleen snel, maar ook ervaren en erg slim. Hij zal het je altijd lastig maken."

"Wanneer je een goede dag hebt kan je heb verslaan tijdens een kwalificatie, om je vervolgens tijdens de race op de hielen te zitten", aldus Button. "Hij heeft bijna nooit een 'slechte' dag en zo'n teamgenoot is erg lastig te verslaan."

Ook al weet Button dat hij het zeker niet makkelijk zal krijgen tijdens de 24 Uur van Le Mans, toch geniet hij ervan tegen de beste coureurs te rijden.

"Fernando is altijd wakker en klaar voor een gevecht, of het nou 3 uur 's nachts of 1 uur in de middag is, hij zal altijd het vuur aan je schenen leggen. Hij zorgt er voor dat je altijd op je tenen moet lopen, dat maakt het zwaar en meteen ook mooi. Daarom houd ik ervan om tegen de beste coureurs van de wereld te racen", aldus Jenson Button.

Op zaterdag 16 juni zal de 24 Uur van Le Mans van start gaan. Jenson Button zal dan zijn debuut maken in de WEC. Overigens komt de Brit ook uit in de rest van de races voor het WEC-kampioenschap in 2018. Button moest alleen de eerste race, de 6 Uur van Spa, missen.Formule 1 podcast

GP Brazilië 2019 - Voorbeschouwing: Pakt Red Bull-coueur Max Verstappen een Braziliaanse zege?
Klik en beluister

Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.