W Series plant vijfdaagse test op Circuit Ricardo Tormo Valencia

De W Series maakt bekend van 26 tot 30 april tests te hebben op het Circuit Ricardo Tormo Valencia. De coureurs en teams kunnen zich zo voorbereiden op het seizoen van 2021, nadat het seizoen van 2020 door het coronavirus niet doorging.

W Series plant vijfdaagse test op Circuit Ricardo Tormo Valencia
© Erik Roes

“Nadat de W Series een jaar stil heeft gelegen zijn deze testdagen extra belangrijk. Daarom hebben we er vijf dagen voor uitgetrokken”, geeft Racing Director Dave Ryan aan. “Zo kunnen de teams hun Tatuus T-318 Formule 3-raceauto’s in perfecte staat krijgen en hebben de coureurs de kans goed voorbereid het seizoen in te gaan.”

Het seizoen zal worden afgetrapt op het Franse Circuit Paul Ricard op 26 juni, op de zaterdag voor de Formule 1 race. Dit is geen toeval: alle acht races van de W series horen dit jaar bij het voorprogramma van de Formule 1. Ook in Oostenrijk, Engeland, Hongarije, België, Nederland, de Verenigde Staten en Mexico zullen de vrouwen het tegen elkaar opnemen.

De Friese Beitske Visser rijdt ook dit jaar weer mee in de W Series. In 2019 scoorde zij een tweede plaats in het kampioenschap, direct na de Britse Jamie Chadwick waar Visser ook in 2021 weer tegen moet strijden.

Als alles volgens de planning verloopt doet de W Series in het Dutch GP-weekend het circuit van Zandvoort aan, waar op zaterdag 4 september door de vrouwen geracet wordt.

Gerelateerde onderwerpen W SeriesBeitske VisserDave Ryan
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Emilia-Romagna
vrijdag 16 april
Eerste vrije training
11:30 - 12:30
Tweede vrije training
15:00 - 16:00
zaterdag 17 april
Derde vrije training
12:00 - 13:00
Kwalificatie
15:00 - 16:00
zondag 18 april
Race
15:00 - 17:00
Meer Emilia-Romagna GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.