Nog vier Nederlandse vrouwen in de race voor de W Series 2019

Vandaag werd de W Series-bolide onthuld waarmee in 2019 zes races gereden gaat worden. In de nieuwe raceklasse die in 2018 onthuld werd rijden alleen vrouwen mee. Er wordt gereden in een Tatuus T-318 formulewagen, gehomologeerd door de FIA om te gebruiken in de Formule 3.

Nog vier Nederlandse vrouwen in de race voor de W Series 2019
© W Series

Al maanden lang wordt er gestreden om de laatste plekken in het nieuwe kampioenschap. Nu staat de laatste vierdaagse test voor de deur. De laatste test begint op zaterdag 23 maart en wordt op donderdag 28 maart afgesloten. De testdagen vinden plaats op Circuito De Almeria in Spanje.

Momenteel zijn er nog 28 vrouwen uit zestien landen in de race om aanspraak te maken de laatste 18 beschikbare plekken in het kampioenschap. Onder de nog 28 overgebleven deelnemers zitten maar liefst 4 Nederlandse vrouwen. Stephane Kox, Beitske Visser, Shirley van der Lof en Milou Mets proberen vanaf 23 maart een plekje te vergaren in de nieuwe raceklasse.

Het kampioenschap krijgt steun van meerdere prominente figuren uit de autosportwereld, waaronder voormalig Formule 1 Grand Prix-winnaar David Coulthard en Red Bull-ontwerper Adrian Newey.

De coureurs hoeven geen eigen geld mee te nemen om deel te kunnen nemen aan het eerste kampioenschap van de W Series. Onder de coureurs wordt een totaal van anderhalf miljoen dollar aan prijzengeld uitgereikt, waarvan de kampioen een half miljoen dollar krijgt. Het is nog niet bekend hoe de rest van het prijzengeld zal worden verdeeld.

Gerelateerde onderwerpen W SeriesAdrian NeweyBeitske VisserCircuito De AlmeriaDavid CoulthardFIAMilou MetsShirley van der LofStephane Kox
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Emilia-Romagna
vrijdag 16 april
Eerste vrije training
11:30 - 12:30
Tweede vrije training
15:00 - 16:00
zaterdag 17 april
Derde vrije training
12:00 - 13:00
Kwalificatie
15:00 - 16:00
zondag 18 april
Race
15:00 - 17:00
Meer Emilia-Romagna GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.