Kimilainen wint W-Series race in Assen, P4 voor Visser

Emma Kimilainen heeft de W-Series race in Assen op haar naam gezet. Finse was vanaf poleposition gestart en moest in de beginfase van de race haar positie tijdelijk afstaan aan Alice Powell. In de slotfase van de race eiste de Finse coureur haar positie terug en wist met een voorsprong van vijf seconden op Powell de finishvlag als eerste te passeren.

Kimilainen wint W-Series race in Assen, P4 voor Visser
© Barry Mikkers/mikkers-photo.com

Alice Powell werd tweede, voor Jamie Chadwick en Beitske Visser die vierde werd. Chadwick is met de podium plek weer iets uitgelopen op haar rivaal uit Friesland.

Het was in de eerste ronde meteen al raak. In bocht 1 kwamen Tasmin Pepper en Miki Koyama met elkaar in aanraking. Het gevolg was dat beide dames uitvielen en er twee ronden onder de safety car werd gereden.

Beitske Visser startte niet perect en raakt in de eerste ronde al een positie kwijt aan Caitlin Wood. Jamie Chadwick wist wel haar derde startpositie te behouden. Aan de leiding van de race ging Alice Powell en zij had de Finse Emma Kimilainen in haar kielzog.

In ronde vijf wist Beitske Visser haar vierde positie weer terug te pakken door Caitlin Wood te verschalken. De Fries opende de jacht op Jamie Chadwick, haar direct rivaal in het kampioenschap. Intussen waren Powell en Kimilainen ruim drie seconden bij Chadwick weggereden.

Nadat Visser voorbij was gestoken aan Wood naderde de Friese autocoureur Jamie Chadwick met rasse schreden. In een ronde poetste Visser de achterstand op de Britse van ruim anderhalve seconden snel weg. Intussen hadden Powell en Kimilainen stuivertje gewisseld en reden de eerste vier dames weer op de positie waar ze de race waren begonnen.

Gerelateerde onderwerpen W SeriesAlice PowellBeitske VisserEmma KimilainenJamie Chadwick
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Emilia-Romagna
vrijdag 16 april
Eerste vrije training
11:30 - 12:30
Tweede vrije training
15:00 - 16:00
zaterdag 17 april
Derde vrije training
12:00 - 13:00
Kwalificatie
15:00 - 16:00
zondag 18 april
Race
15:00 - 17:00
Meer Emilia-Romagna GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.