Kimilainen wint W-Series race in Assen, P4 voor Visser

Emma Kimilainen heeft de W-Series race in Assen op haar naam gezet. Finse was vanaf poleposition gestart en moest in de beginfase van de race haar positie tijdelijk afstaan aan Alice Powell. In de slotfase van de race eiste de Finse coureur haar positie terug en wist met een voorsprong van vijf seconden op Powell de finishvlag als eerste te passeren.

Kimilainen wint W-Series race in Assen, P4 voor Visser
© Barry Mikkers/mikkers-photo.com

Alice Powell werd tweede, voor Jamie Chadwick en Beitske Visser die vierde werd. Chadwick is met de podium plek weer iets uitgelopen op haar rivaal uit Friesland.

Het was in de eerste ronde meteen al raak. In bocht 1 kwamen Tasmin Pepper en Miki Koyama met elkaar in aanraking. Het gevolg was dat beide dames uitvielen en er twee ronden onder de safety car werd gereden.

Beitske Visser startte niet perect en raakt in de eerste ronde al een positie kwijt aan Caitlin Wood. Jamie Chadwick wist wel haar derde startpositie te behouden. Aan de leiding van de race ging Alice Powell en zij had de Finse Emma Kimilainen in haar kielzog.

In ronde vijf wist Beitske Visser haar vierde positie weer terug te pakken door Caitlin Wood te verschalken. De Fries opende de jacht op Jamie Chadwick, haar direct rivaal in het kampioenschap. Intussen waren Powell en Kimilainen ruim drie seconden bij Chadwick weggereden.

Nadat Visser voorbij was gestoken aan Wood naderde de Friese autocoureur Jamie Chadwick met rasse schreden. In een ronde poetste Visser de achterstand op de Britse van ruim anderhalve seconden snel weg. Intussen hadden Powell en Kimilainen stuivertje gewisseld en reden de eerste vier dames weer op de positie waar ze de race waren begonnen.Formule 1 podcast

GP van Japan - Het weekend van Verstappen in Hondaland: was het een drama, een ramp, een afgang of een verschrikking? Plus, Verstappen en Red Bull: is er nog wel een toekomst samen? Detail: Max Verstappen na zomerstop 31 punten, Alexander Albon 48 punten.
Klik en beluister