Laatste races in VS en Mexico

Formule 1 omarmt W Series in Verenigde Staten en Mexico

De Formule 1 heeft de W Series opgenomen in het bijprogramma voor de Formule 1-Grands Prix van de Verenigde Staten en Mexico. De formulewagens, bestuurt door 's werelds beste vrouwelijke autocoureurs, zullen in actie komen in het bijprogramma van de genoemde grands prix.

Formule 1 omarmt W Series in Verenigde Staten en Mexico
© F1.com

De twee laatste races van het W Series-kampioenschap 2020, een kampioenschap wat in totaal uit acht raceweekenden bestaat, worden verreden op de circuits van Circuit of the Americas in Austin, Texas (VS) en Autódromo Hermanos Rodríguez in Mexico-Stad (Mexico).

Formule 1-baas Ross Brawn toont zich verguld met de komst van de raceklasse. "We zijn erg verheugd de W Series aan twee spectaculaire raceweekenden van de Formule 1 toe te voegen. In slechts één jaar heeft de W Series er aan bijgedragen dat er meer dan ooit interesse is in het onderwerp 'diversiteit in de autosport'. We zijn er van overtuigd dat onze sport gelijke kansen voor mannen en vrouwen moet bieden om tegen elkaar te strijden", aldus Ross Brawn in een persverklaring.

Voor Nederland neemt, net als in 2019, Beitske Visser deel aan het W Series-kampioenschap 2020. Vorig jaar eindigde de Friezin als tweede, achter Jamie Chadwick, die momenteel ontwikkelingscoureur is bij het Formule 1-team van Williams.

Het GP-weekend in de Verenigde Staten wordt gehouden in het weekend van 23 tot en met 25 oktober. Het weekend in de hoofdstad van Mexico - een week later - wordt gehouden van 30 oktober tot en met 1 november.

Gerelateerde onderwerpen W SeriesBeitske VisserJamie ChadwickRoss Brawn
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Emilia-Romagna
vrijdag 16 april
Eerste vrije training
11:30 - 12:30
Tweede vrije training
15:00 - 16:00
zaterdag 17 april
Derde vrije training
12:00 - 13:00
Kwalificatie
15:00 - 16:00
zondag 18 april
Race
15:00 - 17:00
Meer Emilia-Romagna GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.