Formule 1 omarmt W Series in Verenigde Staten en Mexico

De Formule 1 heeft de W Series opgenomen in het bijprogramma voor de Formule 1-Grands Prix van de Verenigde Staten en Mexico. De formulewagens, bestuurt door 's werelds beste vrouwelijke autocoureurs, zullen in actie komen in het bijprogramma van de genoemde grands prix.

Formule 1 omarmt W Series in Verenigde Staten en Mexico
© F1.com

De twee laatste races van het W Series-kampioenschap 2020, een kampioenschap wat in totaal uit acht raceweekenden bestaat, worden verreden op de circuits van Circuit of the Americas in Austin, Texas (VS) en Autódromo Hermanos Rodríguez in Mexico-Stad (Mexico).

Formule 1-baas Ross Brawn toont zich verguld met de komst van de raceklasse. "We zijn erg verheugd de W Series aan twee spectaculaire raceweekenden van de Formule 1 toe te voegen. In slechts één jaar heeft de W Series er aan bijgedragen dat er meer dan ooit interesse is in het onderwerp 'diversiteit in de autosport'. We zijn er van overtuigd dat onze sport gelijke kansen voor mannen en vrouwen moet bieden om tegen elkaar te strijden", aldus Ross Brawn in een persverklaring.

Voor Nederland neemt, net als in 2019, Beitske Visser deel aan het W Series-kampioenschap 2020. Vorig jaar eindigde de Friezin als tweede, achter Jamie Chadwick, die momenteel ontwikkelingscoureur is bij het Formule 1-team van Williams.

Het GP-weekend in de Verenigde Staten wordt gehouden in het weekend van 23 tot en met 25 oktober. Het weekend in de hoofdstad van Mexico - een week later - wordt gehouden van 30 oktober tot en met 1 november.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2020 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.