Beitske Visser knap tweede na megastart op Norisring

Beitske Visser had afgelopen weekend als vijfde geklasseerd voor de race op zaterdag. De Nederlandse autocoureur uit Friesland werd, na een bijzonder sterke race, afgevlagd als tweede en hield zodoende haar concurrent Jamie Chadwick uit Groot-Brittannië, die derde, werd achter zich. De race werd gewonnen door de Spaanse Marta Garcia.

Beitske Visser knap tweede na megastart op Norisring
© Erik Roes

Visser had een megastart en wist de hele race de touwtjes in handen te houden ten opzichte van concurrent Jamie Chadwick. "Ik startte vanaf de vijfde plek - mijn start was mega kan ik wel zeggen - en ik knalde in bocht 1 direct door naar de tweede plek", aldus Beitske Visser.

"Ik probeerde Marta [Garcia] uit alle macht in te halen, maar ze was een beetje te snel vandaag [zaterdag 6 juli, red.]. Ze was ook al snel in de kwalificatie en dus ook de race."

"Tegen het einde van de race kwam Jamie [Chadwick] een beetje bij mij in de buurt, maar ik had continu alles onder controle. En dus, ja, ik ben blij met mijn tweede plaats vandaag", aldus de Friese autocoureur.

Jamie Chadwick beaamde dat Beitske Visser alles onder controle had. "Ik probeerde om de tweede plek van Beitske af te snoepen, en probeerde haar onder druk te zetten en haar een fout te laten maken. Maar ik ken Beitske nu inmiddels wel een beetje, ze maakt weinig of geen foutjes", aldus Chadwick.

Tijdens het DTM-weekend in Assen, 19 tot en met 21 juli, komen de vrouwen weer in actie. Echter tellen de punten die op het TT Circuit verdiend worden niet mee voor het kampioenschap. Dus komt het er allemaal op aan in het Britse Brands Hatch circuit, waar de laatste race op 11 augustus wordt verreden. Dan zal de W-Series kampioen 2019 bekend worden.

Gerelateerde onderwerpen W SeriesBeitske VisserJamie ChadwickMarta GarciaNorisringTT-Circuit Assen
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Emilia-Romagna
vrijdag 16 april
Eerste vrije training
11:30 - 12:30
Tweede vrije training
15:00 - 16:00
zaterdag 17 april
Derde vrije training
12:00 - 13:00
Kwalificatie
15:00 - 16:00
zondag 18 april
Race
15:00 - 17:00
Meer Emilia-Romagna GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.