VT1uitslag
VT2uitslag
VT315 aug - 12:00
QUALI15 aug - 15:00
RACE16 aug - 15:10

Zit er een F1 GP van Nederland aan te komen?

Zit er een F1 GP van Nederland aan te komen?
Video: Race Park Almere - F1 GP van Nederland - Bron: Youtube.com

Velen hopen er al jaren op, een Grand Prix Formule 1 van Nederland. Sinds de opkomst van Red Bull-coureur Max Verstappen in de Formule 1 lijkt niets meer onmogelijk. Ook niet voor de initiatiefnemers van het Race Park Almere.

De organisatie achter de website van Race Park Almere heeft ook een idee om de Formule 1 terug te halen naar Nederland. Een compleet concept werd gemaakt voor de circuit waar je 'U' tegen zegt. Het concept-circuit heeft een lengte van ongeveer 5.800 meter, heeft 34 pitboxen en biedt plaats voor 178.000 toeschouwers.

Maar is dat ook echt te realiseren?

Volgens de initiatiefnemers van Race Park Almere wel: "Wij zijn overtuigd dat de auto-en motorsport enorm leeft onder het Nederlandse volk gezien de bezoekersaantallen van alle race evenementen over de afgelopen jaren. Nu met de 'Max Mania' is dat er bepaald niet minder op geworden dus hoe meer animo van alle Nederlandse racefans voor dit concept ontwerp, hoe groter de kans dat Nederland vanaf 2019 de Formula 1 Grand Prix of the Netherlands kan verwelkomen!", aldus de website.

"Naast het GP circuit is Race Park Almere een paradijs voor alle speedfreaks want ook de CIK-FIA world championship karting, de MXGP world championship motocross, de WRX world championship rallycross en het IJSBA world championship jet ski zullen jaarlijks te bewonderen zijn."

"En als het zien, horen, voelen en ruiken van al dat race geweld nog niet genoeg is voor je dan kan je hier zelf als echte racer de limiet op zoeken op alle banen! Het hele jaar door zijn alle circuits in Race Park Almere geopend voor publiek. Kom met jouw eigen racemonster; auto, motor, kart of jet ski, of huur een complete race set en zet jouw persoonlijke record rondetijd!", aldus de website van Race Prak Almere.

Wat maakt dit concept zo bijzonder?

"Naast het Japanse Suzuka, het Britse Silverstone en Belgische Spa-Franchorchamps is er geen Formule 1-circuit dat zo snel en uitdagend is als Race Park Almere. Het stadion-ontwerp biedt elke toeschouwer een vrij uitzicht over het hele circuit."

"Bijna alle bochten hebben een positieve verkanting (camber) van 5,71 graden, 2 bochten hebben een verkanting tot 15 graden. Daarbij heeft het circuit hoogteverschillen van 5 tot 15 meter ondanks het vlakke Nederlandse landschap."

"Het 5.800 meter lange circuit telt 22 bochten, 14 naar rechts en 8 naar links. Er zijn 4 vol gas bochten en 6 inhaalpunten. Formule 1-auto's gaan 6 keer per ronde over de 300 km/u. Het Grand Prix-circuit is ontworpen voor de Formule 1 maar ook richt de organisatie zich op MotoGP, World Superbikes, DTM, WTCC, WEC, Blancpain Series, F3 en Formule E."

Of het allemaal zo ver gaat komen moet nog blijken. De realisatie van het initiatief kost erg veel geld en dat zal ergens vandaan moeten komen. Voorlopig is het nog een idee met een concept. Nu nog de vergunningen en de broodnodige financiële middelen.

 0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
Spanje
vrijdag 14 augustus 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 15 augustus 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 16 augustus 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Spanje
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.