Video: We moesten na 2014 even wennen aan het F1-geluid - Deel 4

Het geluid van een Formule 1-auto spreken ook vandaag de dag nog - ondanks dat we in 2020 alweer het zevende jaar van zevende jaar in gaan van de hybride V6-turbos' - vele racefans aan. In een serie video's (met geluid uiteraard) nemen we je mee door de jaren van onder andere de V12's en de V10's.

Video: We moesten na 2014 even wennen aan het F1-geluid - Deel 4
© Youtube

Vandaag zijn we bij deel vier aanbeland. Nadat Amerikaan Dan Gurney in 1966 een drie-liter V12 van Weslake Engineering in zijn Eagle Mk1 liet schroeven - en met succes, want hij won de Grand Prix van België in dat jaar - verdween de V12 tijdelijk toch weer in de mottenballen. In 1972 ondernam het Italiaanse Tecno nog een poging om de V12 motor nieuw leven in te blazen, maar dit liep op niets uit.

Het Formule 1-team van BRM wat met Pedro Rodríguez [Eén van de broers waarnaar het huidige Formule 1-circuit in Mexico naar vernoemd is] en Jo Siffert de show probeerde te stelen. En ook al kwam het niet tot een wereldkampioenschap of een meervoud aan zeges, het geluid is bloedmooi!

LETOP! De eerste seconden (55 seconden) is het stil in de video, maar heb even geduld, om vervolgens getrakteerd te worden op de harmonieuze klanken uit de BRM 3.0 liter V12-motor.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2020 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.