Video: We moesten na 2014 even wennen aan het F1-geluid - Deel 2

Video: We moesten na 2014 even wennen aan het F1-geluid - Deel 2
© Youtube

Terwijl Ferrari de plank veelvuldig de plank mis sloeg met hun V12-motoren wist de concurrentie er wel in de slagen om een betrouwbare V12 te bouwen en we hebben het nog steeds over de jaren zestig.

In 1965 verscheen Honda met een V12-motor ten tonele, een motor met een cilinder inhoud van 1,5 liter en 12 cilinders. De motor was redelijk succesvol, want in 1965 won Amerikaan Richie Ginther de Grand Prix van Mexico met een Honda, aangedreven met een Honda-motor V12. Het betrof de Honda RA272 en de krachtbron gaf een bijzonder mooi geluid.

LETOP! Het gaat nog steeds om een cilinder inhoud van 1,5 liter. En Max Verstappen had de eer om voor het GP-weekend in Japan 2019 enkele ronden in deze bolide te rijden.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.