Video: We moesten na 2014 even wennen aan het F1-geluid - Deel 1

Sinds 2014 hebben we te maken met 'minder luidde' Formule 1-geluiden, zoals we dat gewend waren in de jaren daarvoor. In 2014 werd het hybride V6-turbo-tijdperk ingeluid en dat was even wennen voor de meeste Formule 1-fans.

Video: We moesten na 2014 even wennen aan het F1-geluid - Deel 1
© Youtube

Maar voordat de hybride V6-turbo's het daglicht zagen en we genoegen moesten nemen met minder hard geluid, iets wat voor velen onlosmakelijk verbonden is aan de autosport, klonken er in de vorige eeuw heel andere geluiden tijdens de Formule 1-races. Geluiden vanuit de V12's en zelfs V16's. Voornamelijk hielden de Italiaanse fabrikanten zich bezig met het produceren van motoren met meer dan 10 cilinders, maar ook het Japanse Honda maakte krachtige Formule 1-motoren met 12 cilinders.

In dit eerste deel laten we het geluid van een BRM 1.5 liter V16 horen, waarmee men in de jaren vijftig furore probeerde te maken. De motor leverde wel 600 paardenkrachten, maar de motor bleek erg gecompliceerd en schoot ook te kort op gebied van betrouwbaarheid. Maar het geluid is geweldig om naar te luisteren, zet vooral je geluid hard, maar gebruik een headset, anders worden de buren of wordt de rest van je gezin/huisgenoten wakker....

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2020 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.