Video: Villeneuve en Arnoux knokken hard en eerlijk tijdens Franse GP 1979

Video: Villeneuve en Arnoux knokken hard en eerlijk tijdens Franse GP 1979

Het is een van meest besproken knokpartijen uit de Formule 1-geschiedenis. Het gevecht tussen Ferrari-coureur Gilles Villeneuve en Renault-coureur René Arnoux is de geschiedenisboeken in gegaan als hard, maar eerlijk.

Deze korte video uit 1979 laat het spetterende gevecht tussen twee gladiatoren zien. De Formule 1-coureurs Gilles Villeneuve (Ferrari) en René Arnoux (Renault) vechten met het mes tussen de tanden een gevecht om de tweede plek tijdens de Grand Prix van Frankrijk in 1979 uit. Het gaat er hard, maar eerlijk en sportief aan toe. Het Franse publiek staat continue op de banken om de stand van zaken na iedere ronde goed te kunnen zien.

Wat helaas aan het oog verloren gaat, is de overwinning van Jean-Pierre Jabouille, die met zijn zege de eerste Formule 1-winst voor Renault binnensleept. Een puike prestatie, maar de meesten hebben alleen interesse in en oog voor het gevecht achter de leidende Franse Renault-coureur tussen Villeneuve en Arnoux.0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.