VT1 3 jul - 11:00
VT2 3 jul - 15:00
VT3 4 jul - 12:00
QUALI 4 jul - 15:00
RACE 5 jul - 15:10

Video: Red Bull-bolides maken delen Nederland 'onveilig'

Video: Red Bull-bolides maken delen Nederland 'onveilig'
© Youtube

De afgelopen dagen waren er twee Formule 1-auto's van Red Bull te zien in diverse delen van Nederland. Zo reden de bolides door het havengebied van Pernis, over een typisch Hollands dijkje met molens in de achtergrond, op het strand in Scheveningen en maakten de twee bolides - bestuurd door ex-Toro Rosso-coureur Patrick Friesacher en Red Bull-junior Juri Vips - op maandag het Noordeinde in Den Haag onveilig.

Alle Formule 1-actie maakte onderdeel uit van promotionele activiteiten van supermarktketen Jumbo en Red Bull in de aanloop naar de Grand Prix van Nederland. Dinsdag stond er weer Formule 1-actie op het programma. De locatie waar het had moeten plaatsvinden was Circuit Zandvoort. Voor de actie op het circuit van in duinen waren de vaste waarden van Red Bull Racing ingevlogen vanuit Kitzbühel, waar zij - samen met Alpha Tauri-coureurs Daniil Kvyat en Pierre Gasly - afgelopen weekend verbleven om de Hahnenkammrennen bij te wonen.

Een enorme teleurstelling stond een handje vol figuranten in oranje kleding te wachten, toen bleek dat beide Red Bull-bolides niet in actie konden komen door technische probleempjes. Het enige wat Max Verstappen kon uithalen was de groep 'fans' met een megafoon kort toe te spreken. Of de opnamen woensdag alsnog - dit keer inclusief rijdende Red Bull-bolides - plaatsvinden is niet bekend.0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.