Video: Megacrash tijdens ronde 5 van het Super Formula-kampioenschap

Tijdens ronde 5 van het Super Formula-kampioenschap 2020, die vandaag (zaterdag) werd verreden vond er een megacrash plaats. In ronde 24 van de race die op Suzuka werd verreden gaat het vlak voor bocht 1 mis. Vier auto's raakte betrokken bij de crash en wonder boven wonder komen alle coureurs er zonder serieuze kleerscheuren vanaf.

© Screenshot

Een rij van vier auto's breed reed op hoge snelheid over startfinish richting bocht 1. Mugen-coureur Ukyo Sasahara (Mugen-Red Bull) ging op dat moment iets naar links en raakt de auto naast hem, met een beste klapper tot gevolg. Vier auto's, waaronder ook de #20-auto van Ryo Hirakawa (ITOCHU ENEX TEAM IMPUL), raakte betrokken, waarvan er twee in de bandenstapels eindigde.

Het ziet er allemaal erg spectaculair uit, maar gelukkig konden alle coureurs zelf uit hun auto's klimmen. De race werd na een safety car tijdelijk stilgelegd om de wrakken op te ruimen.

Bekijk hieronder de beelden.

Gerelateerde onderwerpen Video
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Emilia-Romagna
vrijdag 16 april
Eerste vrije training
11:30 - 12:30
Tweede vrije training
15:00 - 16:00
zaterdag 17 april
Derde vrije training
12:00 - 13:00
Kwalificatie
15:00 - 16:00
zondag 18 april
Race
15:00 - 17:00
Meer Emilia-Romagna GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.