Video: Max Verstappen geeft de Red Bull RB16 haar vuurdoop

Video: Max Verstappen geeft de Red Bull RB16 haar vuurdoop
© Youtube / Screenshot

Max Verstappen was de eerste Formule 1-coureur die zijn nieuwe F1-bolide mocht uitproberen. Tijdens de shakedown op het circuit van Silverstone gaf de Nederlander de Red Bull RB16 de sporen.

Onder het toeziend oog van teamgenoot Alexander Albon en de Red Bull-teamleiding reed Max Verstappen enkele ronden op Silverstone. Hiervoor leverde het team uit Milton Keynes een van de twee filmdagen, die de teams per seizoen hebben, in. Per filmdag mag er maximaal 100 kilometer gereden worden en dan ook nog op demonstratiebanden van Pirelli.

Dit om te voorkomen dat de teams hun auto's aan een 'echte' test kunnen onderwerpen, want het testen begint volgende week pas. Vanaf 19 februari krijgen de teams in Barcelona de gelegenheid om hun nieuwe creaties tijdens de wintertest uit te proberen.0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.