Video: F3-coureur Alex Peroni overleeft megacrash op Monza

Video: F3-coureur Alex Peroni overleeft megacrash op Monza
© Youtube

Alex Peroni maakte vanmorgen tijdens de F3-race, die voorafgaat aan de derde vrije training voor de Formule 1, op Monza een megacrash mee. De Italiaan werd letterlijk gelanceerd door een kerbstone.

Na de crash kon iedereen opgelucht ademhalen, omdat Alex Peroni zelfstandig in de medicalcar van de FIA kon stappen. Het was wel behoorlijk schrikken toen de Australiër door de lucht vloog en boven op de vangrail en bandenstapel terecht kwam.

Alexander Peroni vloog zeker 5 meter hoog door de lucht en kwam onderste boven op de bandenstapels en vangrail terecht. Wonder boven wonder heeft de Campos-coureur de megacrash overleeft.

UPDATE: Alexander Peroni maakte zaterdag een megacrash mee. Tijdens de eerste F3-race op Monza vloog de Australiër vele meters door de lucht en bracht het er levend vanaf. Na medisch onderzoek is gebleken dat hij een gebroken rugwervel heeft overgehouden aan zijn 'luchtshow'. Voordat dat bekend werd gemaakt had de FIA al laten weten dat Peroni niet aan de tweede race mocht deelnamen, omdat de artsen dat niet verantwoord vonden.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.