Video: De pitbrand van Jos Verstappen in 1994: "Er was geen zuurstof meer"

Video: De pitbrand van Jos Verstappen in 1994: "Er was geen zuurstof meer"
© YouTube screenshot

De pitbrand van Jos Verstappen was een van de gebeurtenissen die in 1994 wereldwijd de krantenkoppen haalde. Tijdens de Grand Prix van Duitsland in 1994 kwam de teamgenoot van Michael Schumacher de pits in voor nieuwe banden en brandstof. Tijdens de pitstop gaat het flink mis en de Benetton-Ford van de nog maar tweeëntwintigjarige Jos Verstappen vliegt in brand.

Jos Verstappen die achter in het veld aan de race begon, kwam in ronde vijftien als vijfde in de race binnen voor brandstof. De brandstof werd in die tijd onder hoge druk de brandstoftank in gespoten en bij het loskoppelen van de slang ging het mis en de hel brak los. "Ik zag niets meer, omdat het zwart was. Het enige wat voor paniek zorgde was het feit dat ik tijdens de brand geen adem kon halen", aldus Jos Verstappen tegenover Bureau Sport.

De foto's die de volgende dag de kranten vulden waren die van de Luxemburgse fotograaf Arthur Thill. Hij maakte de foto's van de pitstop van Verstappen senior van een afstand van ongeveer 15 a 18 meter. "De auto's kwamen de pitstraat in en ook Jos [Verstappen] kwam naar binnen. En toen was er ineens een wolf van druppels, zeg maar. En nog geen seconde later waren daar de vlammen", aldus Thill, die ook zuurstof tekort ervaart - zelfs vanaf die relatief grote afstand - en spreekt uit dat dat moment het meest indrukwekkende was: Het gebrek aan zuurstof door de enorme brand.0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.