Video: Daniel Ticktum scheurt met de Red Bull RB7 over Suzuka

Video: Daniel Ticktum scheurt met de Red Bull RB7 over Suzuka
©Red Bull Racing

Daniel Ticktum aast op een F1-test in 2019. Het ambitieuze Britse racetalent zag Mick Schumacher er vorig jaar met de Europese Formule 3-titel vandoor gaan. Maar na zijn overwinning tijdens de Grand Prix van Macau is Ticktum in het bezit van 35 licentiepunten, en dat is ruimschoots voldoende om deel te nemen aan een officiële Formule 1-test.

"Ik krijg hopelijk ergens in dit seizoen de kans om in de RB15 te rijden, aangezien dat een zeer goede kans voor mij zal zijn. Er is nog niets bekent", zegt Ticktum er snel achteraan. "Maar ik hoop er uiteraard wel op."

Een eerste voorproefje kreeg Ticktum deze week. Hij mocht de Red Bull RB7, met Renault-motor, over het Japanse circuit van Suzuka sturen. En hij genoot ervan.

Daniel Ticktum neemt als Red Bull-junior in 2019 deel aan het Japanse Super Formula-kampioenschap. En hij hoopt er vijf licentiepunten uit te slepen, waardoor hij zal beschikken over de nodige punten die hem toegang kunnen verschaffen op deelname aan het Formule 1-kampioenschap.

Voorlopig mag de Brit alleen testen en deelnemen tijdens een of meer vrije trainingen op de vrijdag, voorafgaand aan de Grands Prix van dit F1-seizoen.0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.