Video: Daniel Abt reageert op ontslag Audi na 'valspel'

Daniel Abt nam sinds de uitbraak van Covid19 deel aan de Race at Home Challenge Esports-serie. Zo ook afgelopen weekend. Terwijl hij in de eerdere edities achteraan hobbelde, sprong zijn aanwezigheid in de top drie in virtueel Monaco er plotseling uit. Hij kwalificeerde zich als derde en dat was opvallend.

© YouTube screenshot

Daniel Abt werd betrapt op het inschakelen van een professionele simracer uit Oostenrijk en liet zijn prestaties gelden voor hemzelf. De Duitser werd onmiddellijk gediskwalificeerd en moest een donatie doen van 10.000 euro aan een goed doel. Abt reagerde onmiddellijke en accepteerde zijn straffen.

In de echte wereld neemt Abt al sinds het begin deel aan de FE-serie voor Audi Sport. Als reactie op de 'illegale' handelingen van de Duitser, tijdens de virtuele E-prix van Monaco, kreeg het incident nog een hele dikke staart. Audi ontsloeg Daniel Abt. Terecht of onterecht?

Daniel Abt vond het nodig om te reageren in een video, waarin hij uitleg geeft over het gebeurde.

Gerelateerde onderwerpen VideoAudi SportCoronavirusDaniel Abt
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:00 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:30
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
16:10 - 18:10
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.