F1-Video: Michael Schumacher delft het onderspit in Jerez 1997

Michael Schumacher was er niet vies van om af en toe zaken naar zijn eigen hand te zetten. Zo was daar de confrontatie met Damon Hill in 1994, waarbij Michael Schumacher met succes zijn concurrent uitschakelde terwijl hij zelf ook uitviel. Schumacher pakte zo zijn eerste wereldtitel. Maar er zijn meer voorbeelden van een dergelijke actie.

Zo liep het GP-seizoen 1997 ten einde en ontliepen Williams-coureur Jacques Villeneuve en Ferrari-rijder Michael Schumacher elkaar nauwelijks. Tijdens de race leek Schumacher naar de zege te rijden, naar Villeneuve kwam met rasse schreden richting de Duitse Ferrari-coureur. Schumacher was een 'sitting duck' en Villeneuve ging hem inhalen, maar daarvoor wilde de Duitser een stokje steken. Hij ramde zijn Ferrari in de Williams-bolide van Villeneuve.

Het liep compleet verkeerd af voor Michael Schumacher. Hij viel uit en Villeneuve kon als derde over de meet komen en pakte de wereldtitel 1997. Schumacher werd na de race bestraft voor zijn onbezonnen actie, al zijn WK-punten werden hem ontnomen en hij werd geschrapt in het eindklassement.
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.