Van Der Helm goed van start in zijn eerste TRS-weekend

Van Der Helm goed van start in zijn eerste TRS-weekend
© Dutch Photo Agency

Tijmen van der Helm is zijn eerste raceweekend op het Hampton Downs-circuit in de Toyota Racing Series 2020 goed begonnen. De zestienjarige Kiwi Motorsport-coureur liet met 1:01.352 de tweede tijd noteren en moest alleen teamgenoot Franco Colapinto voor zich dulden.

Tijmen van der Helm heeft in de eerste vrije training voor het derde raceweekend van de Toyota Racing Series de tweede tijd gereden. Ook al zeggen de vrije trainingen nog niet heel erg veel, toch betekent het dat de jongeman uit Den Hoorn erg goed bij zit. De enige die sneller was dan de Nederlander met startnummer 13, was Kiwi Motorsport-teamgenoot Franco Colapinto uit Argentinië met een tijd van 1:01.238. Het verschil tussen beiden was 0,114 seconde.

De eerste testsessies, die op donderdag [Nieuw-Zeeland tijd / het tijdsverschil tussen Nieuw-Zeeland en Nederland is +12 uur] werden verreden onder wisselen weersomstandigheden, sloot Tijmen van der Helm af als vijfde, en dat was ook al indrukwekkend. Thijmen van der Helm moest de eerste twee raceweekenden in dit kampioenschap aan zich voorbij laten gaan, omdat hij nog niet de minimale leeftijd van 16 jaar had bereikt. Vorige week 26 januari werd hij 16 jaar.

De eerste vrije training werd na bijna zeven minuten geneutraliseerd, omdat Axel Gnos, teamgenoot van Van Der Helm, in de fout ging en zijn bolide flink beschadigde. Na ongeveer tien minuten werd het sein groen gegeven en kon de dertig minuten durende sessie weer verder gaan.

Regerend kampioen en leider in het huidige kampioenschap Liam Lawson deed het in de eerste vrije training rustig aan. De Nieuw-Zeelander liet met een 1:02.379 een zeventiende tijd noteren.

Van der Helm twaalfde en elfde in respectievelijk VT2 en VT3

Later op de vrijdag in Nieuw-Zeeland werden de tweede en derde vrije training verreden. Dit keer was Tijmen van der Helm iets minder competitief dan zijn concurrenten. Hij moest in VT2 genoegen nemen met de elfde plek en in de derde vrije training op Hampton Downs moest hij zich tevreden stellen met de twaalfde plek. Al met al een prima start van zijn TRS-debuut.

Vrijdagavond om 23:10 uur Nederlandse tijd begint de kwalificatie. In de nacht van vrijdag op zaterdag, om exact 03:16 uur Nederlandse tijd begint de eerste race van het derde raceweekend van het TRS-kampioenschap 2020.

Door: Ries Boogert


0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.