Tijmen van der Helm staat te trappelen voor de Toyota Racing Series

Tijmen van der Helm staat te trappelen voor de Toyota Racing Series
© Dutch Photo Agency

Tijmen van der Helm is de opvolger van Richard Verschoor, die in 2018 voor het laatst deelnam aan de Toyota Racing Series. De 15-jarige coureur moet alleen nog even geduld hebben voordat hij aan de slag kan in Nieuw-Zeeland.

Tijmen van der Helm zal even geduld moeten hebben voordat hij zijn debuut kan maken in de Castrol Toyota Racing Series in Nieuw-Zeeland. In het weekend van 17 januari begint het kampioenschap, maar de coureurs moeten minimaal 16 jaar oud zijn om te mogen starten. Van der Helm bereikt die leeftijd pas op 26 januari.

De jonge coureur uit Den Hoorn kende een sterk 2019 waarin hij een overwinning wist te boeken in de Spaanse Formule 4 en verder nog een flink aantal podiums op zijn naam wist te schrijven. MP Motorsport was het team waar de jonge coureur voor uitkwam. In het klassement wist Van der Helm knap als vierde te eindigen waardoor het volgende avontuur al is uitgedacht in Nieuw-Zeeland. Helaas speelt zijn leeftijd een negatieve rol aangezien je 16 jaar moet zijn om deel te mogen nemen aan de Castrol Toyota Racing Series.

Deze regel zorgt ervoor dat Van der Helm de eerste twee weekenden op Highlands Motorsport Park en Teretonga aan zich voorbij moet laten gaan. Van der Helm zal zijn debuut pas maken op Hampton Downs Motorsport Park waar hij in een Kiwi Motorsport-run bolide zal uitkomen. Wel zal Van der Helm genoeg testmogelijkheden krijgen voor zijn debuut. Toch is testen iets anders dan racen en dat beseft Van der Helm zich maar al te best.

"Ondanks dat ik erg jong ben, hebben we ervoor gekozen om grote stappen te maken dit jaar. De Castrol Toyota Racing Series is het perfecte begin om een hoop te leren", vertelt de (nog te) jonge coureur. "Dat is ook altijd al zo geweest. Dat had ik ook in mijn kartperiode en de momenten dat ik een Formule Renault testte. De leercurve zette zich voort in de WSK Series want die bolides zijn gelijkwaardig aan die van de Formule Renault".

Tijdens de eerste twee rondes van het kampioenschap zal het team een reserve-coureur moeten inzetten om Van der Helm te vervangen. Er wordt dan ook snel een bekendmaking verwacht als het gaat om het stoeltje.

Door: Julian Verheul


0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.