Vijf MotoGP-rijders binnen acht punten richting Jerez

Marc Marquez heeft de Grand Prix van de Americas in Austin, Texas voor 6e keer op een rij op z'n naam gezet. Vijf MotoGP-rijders vertrekken door naar Europa met acht punten verschil in het kampioenschap waarbij Dovizioso op 1ste plek staat.

Vijf MotoGP-rijders binnen acht punten richting Jerez
Foto: Marc Marquez (Repsol Honda ) - Bron: MotoGP Media

Het is spannender dan ooit wanneer de finishflag van de Amerikaanse GP in Austin Texas valt. Marquez pakt zijn 6e win achtereen op het circuit COTA ondanks de penalty die hij kreeg doordat hij op de racelijn reed en Viñales zijn ronde hinderde. Dovizioso neemt de leiding in het kampioenschap. Viñales finished op een tweede plaats en behaald daarmee een derde plaats in het kampioenschap. Er zijn nu vijf rijders binnen 8 punten aan de top vechtend voor het kampioenschap.

Dani pedrosa liet vrijdag en zaterdag goede prestaties zien en behaalde een zevende plek op de starting grid. Terug op de baan na een operatie van nog geen week geleden aan zijn gebroken pols die hij opliep tijdens de GP in Argentinië. Pedrosa reed met pijnstillers rond op het veel eisende en technische Circuit of the Americas. Een geweldige prestatie en een goed begin voor een van zijn favoriete circuits in Jerez.

Rossi eindigde 4e achtervolgd door Dovizioso die een 5e plek pakte en daarmee tevens de leidende positie in de tussenstand van het kampioenschap. Johann Zarco reed voor Monster Yamaha Tech 3 reed naar een 6e plek, een beetje met geluk, omdat voormalig kampioen Cal Crutchlow in de laatste bocht onderuit ging.

Alle punten zijn weer uitgedeeld en het kampioenschap is spannender dan ooit voor de komende race in Jerez. Dovizioso leidt het kampioenschap, Marquez volgt hem met 1 punt verschil, Viñales met 5 WK-punten en Crutchlow en Zarco allebei 8 punten achterstand.

Het is nu tijd voor volgebouwde tribunes, Spaanse zon, het geweldige Circuit de Jerez en een van de beste sferen van het jaar. Het kampioenschap zo dicht bij elkaar, er zit bijna niets anders op dan een spannende race in het Spaanse Jerez.

De MotoGP-race in het Spaanse Jerez wordt gereden op zondag 6 mei.
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:
Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.