Valentino Rossi sluit nieuwe tweejarige deal met Yamaha

Valentino Rossi heeft een nieuw tweejarig contract getekend om bij het Movistar Yamaha GP-team te blijven, zo is donderdag bekend geworden. Met de bekendmaking van het contract zal de 39-jarige MotoGP-rijder de komende jaren een record behalen van 25 seizoenen in de Grand Prix Racing. Rossi's eerste seizoen met Yamaha was in 2004 waar hij een spectaculaire overwinning behaalde tijdens zijn debuut met het team in Zuid-Afrika. In dat zelfde seizoen behaalde hij ook de wereldtitel.

Valentino Rossi sluit nieuwe tweejarige deal met Yamaha
Foto: Valentino Rossi (Movistar Yamaha) - Bron: Movistar Yamaha

In 2005 werd hij wederom wereldkampioen. In 2006 en 2007 greep hij naast de wereldtitel maar 'The Doctor' was snel weer aan de top. In 2008 behaalde Rossi opnieuw de wereldtitel. Deze prestatie herhaalde hij in 2009. Dit was gelijk Rossi's meest recente titel. Ondanks dat de Italiaan na 2009 geen nieuwe wereldtitel heeft kunnen pakken racet hij nog steeds mee in de top.

Deze nieuwe tweejarige deal demonstreert zowel Yamaha's toewijding aan de negenvoudige wereldkampioen als andersom, terwijl ze samen nog steeds vechten voor de winst. Na wat ups-and-downs in 2017, en een blessure midden in het seizoen, ligt de lat hoog in 2018. Ligt er voor Rossi een tiende wereldtitel te wachten?

Valentino Rossi: "Toen ik mijn laatste contract met Yamaha tekende in 2016, vroeg ik mij af of dit het laatste contract zou zijn als MotoGP rijder. In die tijd heb ik besloten die beslissing te maken in de twee jaar die er op dat moment aan kwamen. Tijdens die twee jaar kwam ik tot de conclusie dat ik wilde doorgaan omdat racen, een MotoGP coureur zijn, maar zeker het rijden met de M1-machine mij een goed gevoel geeft."

"Om de mogelijkheid te hebben om te werken met mijn team, met Silvano, Matteo, al mijn techneuten en al mijn Japanse engineers, Tsuji-san en Tsuya-san was geweldig. Ik ben gelukkig en wil Yamaha bedanken, Lin Jarvis en Maio Meregallie in het speciaal, voor hun vertrouwen in mij omdat de uitdaging om competitief te blijven is tot mijn veertigste moeilijk is. Ik weet dat het moeilijk wordt en dat er veel van mij wordt verwacht maar ik ben er klaar voor en het ontbreekt niet aan motivatie. Dat is waarom ik voor 2 jaar heb bijgetekend."
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:
Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.