Valentino Rossi en Jorge Lorenzo snel op de vrijdag

De vrijdag van de Grand Prix van Catalonië zit erop en Jorge Lorenzo lijkt de beste papieren in handen te hebben. Met een derde en snelste tijd lijkt er misschien toch een doorbraak te zijn aangebroken in diens Ducati-tijd. Valentino Rossi zette de snelste tijd neer in de eerste vrije training. Marc Márquez ging onderuit in de middag en vond zichzelf terug op de 12de plaats.

Valentino Rossi en Jorge Lorenzo snel op de vrijdag
Foto: Valentino Rossi #46 (Yamaha) - Bron: MotoGP Media

Dit weekend staat Grand Prix nummer 7 op het programma in het circus van de MotoGP. Het circuit van Barcelona is traditie gezien weer van de partij en de eerste vrije training werd door de grote Valentino Rossi als snelste afgetrapt. De Movistar Yamaha coureur hield daar onder meer favoriet Marc Márquez mee achter zich. De Repsol Honda coureur begon echter wel erg rap en leek de handdoeken weer te gaan uitdelen. De 1:39.882 die de zesvoudig wereldkampioen had geklokt, werd tot aan de slotfase niet verbeterd. Andrea Iannone en Franco Morbidelli waren niet zadelvast en crashten beiden.

Het leek weer zo’n weekend te gaan worden wat Yamaha al te vaak heeft meegemaakt. De Japanse fabrikant kon met hun eigen team weinig potentie laten zien gedurende de ochtendtraining. Valentino Rossi slaagde er in de laatste minuten toch in om onder de tijd van Márquez te duiken. Il Dottore reed een 1:39.456. Ook Andrea Dovizioso en Jorge Lorenzo beiden uitkomend voor Ducati eindigen nog voor Márquez. De Ducatisten zaten op drie tienden van een seconde verwijderd van Rossi.

De tweede vrije training was in het voordeel van Jorge Lorenzo. Net als in de Formule 1 werd er tijdens de tweede sessie veel gefocust op de raceafstelling. De tijd van Rossi die hij in de ochtend had gereden werd pas laat verbeterd. Rossi viel tegen tijdens de middagtraining aangezien hij een seconde tekort kwam op de tijd van Lorenzo. Viñales slaagde er wel in om zich te verbeteren. Waar de Spanjaard nog in de ochtend de 6de tijd in handen had, werd het een derde tijd in de middag.

Jorge Lorenzo klokte in de laatste minuten een 1:38.930 en was daarmee iets sneller dan Andrea Iannone. Viñales bleef op bijna een halve seconde steken. Dovizioso wist zeker ook niet in de buurt te komen van Lorenzo. De Italiaan gaf ruim 5 tienden toe en eindigde als 4de. Een valpartij van Marc Márquez maakte een einde aan diens training. Het ziet er niet naar uit dat de jonge meervoudig wereldkampioen in zijn salsa zit.

Gerelateerde onderwerpen MotoGPAlex MarquezAndrea DoviziosoAndrea IannoneDucatiJohann ZarcoJorge LorenzoMarverick ViñalesMovistar YamahaRepsol HondaSuzukiValentino Rossi
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:30 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:00
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
17:00 - 19:00
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.