Valentino Rossi en Jorge Lorenzo snel op de vrijdag

De vrijdag van de Grand Prix van Catalonië zit erop en Jorge Lorenzo lijkt de beste papieren in handen te hebben. Met een derde en snelste tijd lijkt er misschien toch een doorbraak te zijn aangebroken in diens Ducati-tijd. Valentino Rossi zette de snelste tijd neer in de eerste vrije training. Marc Márquez ging onderuit in de middag en vond zichzelf terug op de 12de plaats.

Valentino Rossi en Jorge Lorenzo snel op de vrijdag
Foto: Valentino Rossi #46 (Yamaha) - Bron: MotoGP Media

Dit weekend staat Grand Prix nummer 7 op het programma in het circus van de MotoGP. Het circuit van Barcelona is traditie gezien weer van de partij en de eerste vrije training werd door de grote Valentino Rossi als snelste afgetrapt. De Movistar Yamaha coureur hield daar onder meer favoriet Marc Márquez mee achter zich. De Repsol Honda coureur begon echter wel erg rap en leek de handdoeken weer te gaan uitdelen. De 1:39.882 die de zesvoudig wereldkampioen had geklokt, werd tot aan de slotfase niet verbeterd. Andrea Iannone en Franco Morbidelli waren niet zadelvast en crashten beiden.

Het leek weer zo’n weekend te gaan worden wat Yamaha al te vaak heeft meegemaakt. De Japanse fabrikant kon met hun eigen team weinig potentie laten zien gedurende de ochtendtraining. Valentino Rossi slaagde er in de laatste minuten toch in om onder de tijd van Márquez te duiken. Il Dottore reed een 1:39.456. Ook Andrea Dovizioso en Jorge Lorenzo beiden uitkomend voor Ducati eindigen nog voor Márquez. De Ducatisten zaten op drie tienden van een seconde verwijderd van Rossi.

De tweede vrije training was in het voordeel van Jorge Lorenzo. Net als in de Formule 1 werd er tijdens de tweede sessie veel gefocust op de raceafstelling. De tijd van Rossi die hij in de ochtend had gereden werd pas laat verbeterd. Rossi viel tegen tijdens de middagtraining aangezien hij een seconde tekort kwam op de tijd van Lorenzo. Viñales slaagde er wel in om zich te verbeteren. Waar de Spanjaard nog in de ochtend de 6de tijd in handen had, werd het een derde tijd in de middag.

Jorge Lorenzo klokte in de laatste minuten een 1:38.930 en was daarmee iets sneller dan Andrea Iannone. Viñales bleef op bijna een halve seconde steken. Dovizioso wist zeker ook niet in de buurt te komen van Lorenzo. De Italiaan gaf ruim 5 tienden toe en eindigde als 4de. Een valpartij van Marc Márquez maakte een einde aan diens training. Het ziet er niet naar uit dat de jonge meervoudig wereldkampioen in zijn salsa zit.
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:
Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.