Toppers en middenmoters wisselen elkaar af in Assen

Het gebeurt niet vaak, maar in Assen gebeurde het gisteren en vanochtend wel. Petrucci uitkomend voor Pramac Ducati noteerde tijdens de eerste vrije training de snelste tijd voor Zarco en Crutchlow. Alles had ook een beetje te maken met een behoorlijk aparte training. Ook teamgenoot Redding verraste met een sterk resultaat in de derde vrije training.

Toppers en middenmoters wisselen elkaar af in Assen
Foto: Valentino Rossi (Yamaha) MotoGP

We zijn nog geen vijf minuten onderweg of de eerste twee coureurs hebben het asfalt al aangeraakt met hun lichaam. Jonas Folger en Jorge Lorenzo gaan onderuit op Nederlandse bodem. De teamgenoot van Lorenzo Andrea Dovizioso kampt namelijk met een olielekkage en dat was de oorzaak van de beide valpartijen. De sessie werd stilgelegd om de olie te kunnen opruimen en daarom duurde het ook even voordat de heren weer het afvalt konden betreden. Folger werd door de doctoren onderzocht na diens zware valpartij, maar de Duitser kwam er goed vanaf. Petrucci noteerde nadat de sessie werd vervolgd de snelste tijd, maar aan het einde van de training viel hij uit met een technisch probleem. Valentino Rossi wist de vijfde tijd te noteren terwijl Viñales bleef steken op de twaalfde stek gevolgd door Marquez.

Tijdens de tweede vrije training ging het weer bergopwaarts voor de kampioenschapsleider Maverick Viñales. De Spanjaard noteerde de snelste tijd die tevens sneller was dan die van Petrucci in de ochtend. Aangezien de coureurs wisten dat het op de zaterdag zou kunnen gaan regenen, wilde iedereen zichzelf al meteen plaatsen voor de tweede kwalificatie ronde. "Het is cruciaal om in de top 10 te eindigen aangezien het morgen kan gaan regenen", vertelde negenvoudig wereldkampioen Valentino Rossi. Jonas Folger noteerde de tweede tijd tijdens de middagsessie gevolgd door Marquez, Dovizioso en Crutchlow. Valentino Rossi noteerde de zesde tijd.

Net als in de Moto3 moesten de MotoGP coureurs rijden onder slechte weersomstandigheden. Net als teamgenoot Petrucci wist ook Scott Redding een training als snelste af te sluiten. Vanwege de natte baan konden de rondetijden niet vergeleken worden met die van gisteren. Viñales, Folger, Marquez, Dovizioso, Crutchlow, Rossi, Petrucci, Zarco, Bautista en Pedrosa mogen vanmiddag direct door naar Q2 tijdens de kwalificatie.

Gerelateerde onderwerpen MotoGPDanilo PetrucciMarverick ViñalesMoto GP Assen 2017Scott ReddingValentino Rossi
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:30 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:00
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
17:00 - 19:00
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.