VT127 nov - 12:00
VT227 nov - 16:00
VT328 nov - 12:00
QUALI28 nov - 15:00
RACE29 nov - 15:10

Toppers en middenmoters wisselen elkaar af in Assen

Toppers en middenmoters wisselen elkaar af in Assen
Foto: Valentino Rossi (Yamaha) MotoGP

Het gebeurt niet vaak, maar in Assen gebeurde het gisteren en vanochtend wel. Petrucci uitkomend voor Pramac Ducati noteerde tijdens de eerste vrije training de snelste tijd voor Zarco en Crutchlow. Alles had ook een beetje te maken met een behoorlijk aparte training. Ook teamgenoot Redding verraste met een sterk resultaat in de derde vrije training.

We zijn nog geen vijf minuten onderweg of de eerste twee coureurs hebben het asfalt al aangeraakt met hun lichaam. Jonas Folger en Jorge Lorenzo gaan onderuit op Nederlandse bodem. De teamgenoot van Lorenzo Andrea Dovizioso kampt namelijk met een olielekkage en dat was de oorzaak van de beide valpartijen. De sessie werd stilgelegd om de olie te kunnen opruimen en daarom duurde het ook even voordat de heren weer het afvalt konden betreden. Folger werd door de doctoren onderzocht na diens zware valpartij, maar de Duitser kwam er goed vanaf. Petrucci noteerde nadat de sessie werd vervolgd de snelste tijd, maar aan het einde van de training viel hij uit met een technisch probleem. Valentino Rossi wist de vijfde tijd te noteren terwijl Viñales bleef steken op de twaalfde stek gevolgd door Marquez.

Tijdens de tweede vrije training ging het weer bergopwaarts voor de kampioenschapsleider Maverick Viñales. De Spanjaard noteerde de snelste tijd die tevens sneller was dan die van Petrucci in de ochtend. Aangezien de coureurs wisten dat het op de zaterdag zou kunnen gaan regenen, wilde iedereen zichzelf al meteen plaatsen voor de tweede kwalificatie ronde. "Het is cruciaal om in de top 10 te eindigen aangezien het morgen kan gaan regenen", vertelde negenvoudig wereldkampioen Valentino Rossi. Jonas Folger noteerde de tweede tijd tijdens de middagsessie gevolgd door Marquez, Dovizioso en Crutchlow. Valentino Rossi noteerde de zesde tijd.

Net als in de Moto3 moesten de MotoGP coureurs rijden onder slechte weersomstandigheden. Net als teamgenoot Petrucci wist ook Scott Redding een training als snelste af te sluiten. Vanwege de natte baan konden de rondetijden niet vergeleken worden met die van gisteren. Viñales, Folger, Marquez, Dovizioso, Crutchlow, Rossi, Petrucci, Zarco, Bautista en Pedrosa mogen vanmiddag direct door naar Q2 tijdens de kwalificatie.
0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Peiling
Albon erin of eruit: Wie zit er in 2021 naast Verstappen in een RB16b of RB17?
Volgende F1 Grand Prix
Bahrein
vrijdag 27 november 2020
12:00 - 13:30Eerste vrije training
16:00 - 17:30Tweede vrije training
zaterdag 28 november 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 29 november 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Bahrein
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste F1-nieuws en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Dat Max Verstappen in 2020 geen wereldkampioen wordt is inmiddels wel duidelijk. Maar de Nederlander is de enige die het de Mercedes-coureurs moeilijk kan maken. Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.