Rossi over toekomst: "Nog twee jaar voordat ik team begin"

Nadat het satellietteam Tech3 vorige week bekend maakte dat ze na aankomend seizoen niet meer met Yamaha uit zullen komen, werden al snel links gelegd met een mogelijk MotoGP-team van Valentino Rossi. Maar ondanks dat de negenvoudig wereldkampioen die ambities wel heeft, laat hij duidelijk weten dat het zo ver nog niet is. De Italiaan laat weten dat hij zelf nog tot en met 2020 wil doorgaan met de MotoGP.

Rossi over toekomst: "Nog twee jaar voordat ik team begin"
Foto: Valentino Rosso #46 (Yamaha) - Bron: Yamaha MotoGP Media

"We hebben duidelijk gesproken over de mogelijkheden om met Yamaha, met een VR46-team, uit te komen in de MotoGP", aldus Valentino Rossi. "Maar dat is pas voor na mijn actieve racecarrière en daarvan zal, als het aan mij ligt, tot en met 2020 nog geen sprake zijn."

Dat de 39-jarige Italiaan de wens heeft om een eigen MotoGP-team op te zetten was al lang bekend. "De stap van Tech3 kwam als een verrassing", aldus Rossi na afloop van de eerste dag testen in Qatar.

"Ik heb inderdaad belangstelling om met een Yamaha-team in de MotoGP te gaan rijden, maar dit komt nu nog te vroeg", aldus de 39-jarige Valentino Rossi. "Een eigen team is iets voor na mijn actieve racecarrière. Ik geef er de voorkeur aan nog twee jaar door te gaan."
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.