Pedrosa op pole in Maleisië, Van der Mark crasht

De zaterdagmiddag in Sepang begon met de eerste kwalificatiesessie waarin de mannen die zich niet direct wisten te plaatsen voor Q2 van start moesten gaan. De twee snelste coureurs uit deze sessie mogen doorgaan naar de tweede en laatste kwalificatieronde. Ditmaal stonden er geen grote ervaren namen in Q1. Wel moest invaller Michael van der Mark starten in deze sessie, maar dat was ook niet vreemd.

Pedrosa op pole in Maleisië, Van der Mark crasht
Foto: Michael van der Mark #60 (Monster Yamaha Tech 3) - Bron: MotoGP Media

Pol Espargaro opende met een 2:00.940, maar Petrucci ging daar snel onderdoor en even later ook Scott Redding. De KTM mannen hebben het al heel het weekend erg lastig op Sepang. Espargaro was dan ook fel toen Van der Mark hem in zijn optiek ophield. Alex Rins stond na 12 minuten op P1 met een 2:00.144 gevolgd door Petrucci met een 2:00.351. De slotfase van Q1 zat nog vol met actie vangwege drie valpartijen. Michael van der Mark crashte als eerste waarna Loris Baz en Pol Espargaro volgden. Toch mocht de Spanjaard Espargaro samen met Rins door naar Q2 om opnieuw te gaan kwalificeren.

In Q2 zou worden gestreden om de poleposition op het Sepang International Circuit. Marc Márquez zette als eerste een tijd neer, maar in de laatste bocht schoof de regerend wereldkampioen onderuit. Johann Zarco de teamgenoot van Michael van der Mark reed een lage 2:00, maar Lorenzo was de eerste die een tijd in de 1:59 liet noteren. De 1:59.636 van Zarco die hij vervolgens klokte, was een moeilijke tijd om te verbeteren. Ook de snelste man van de ochtend Valentino Rossi leek er toch niet aan te pas te komen.

Andrea Dovizioso die dit weekend eigenlijk moet winnen om zijn titelaspiraties in leven te houden, stond lang op P7. Waar Cal Crutchlow op zijn plaat ging, gingen Dovizioso en Rossi ineens naar P1 en P2. In de slotseconden van sessie veranderde er veel. Johann Zarco zette de snelste tijd neer, maar de kleine Dani Pedrosa veroverde de pole met een 1:59.212. Rossi start morgen keurig als vierde met voor hem Andrea Dovizioso. Marc Márquez kwam niet verder dan P7 met direct voor hem Jorge Lorenzo.

Gerelateerde onderwerpen MotoGPAndrea DoviziosoDani PedrosaDucatiJohann ZarcoMarc MarquezMarverick ViñalesMichael van der MarkMotoGP SepangMovistar YamahaRepsol HondaTech3Valentino Rossi
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:30 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:00
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
17:00 - 19:00
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.