Officieel: Dani Pedrosa rijdt laatste seizoen voor Honda

Dinsdag is officieel bekend gemaakt door het Japanse HRC-team dat zij na 2018 afscheid nemen van Dani Pedrosa. De prestaties van de Catalaanse MotoGP-coureur lieten, na 18 jaar samenwerking, al enige tijd te wensen over en dinsdag ging dat de kogel door de kerk.

Officieel: Dani Pedrosa rijdt laatste seizoen voor Honda
©Honda Racing Corp.

"Na 18 jaar van samenwerking in drie categorieën in de motorsport, kondigen HRC en Dani Pedrosa vandaag [dinsdag 5 juni 2018] dat hun langdurige partnerschap aan het eind van 2018 zal eindigen, dit na onderling overleg", is de lezing in het persbericht van HRC.

"Hoewel onze wegen scheiden, hebben HRC en Dani Pedrosa een succesvolle relatie gehad. Sinds 2006, toen de Spanjaard zich aansloot bij het Repsol Honda team, heeft hij 31 overwinningen behaald en werd hij driemaal tweede in het MotoGP-kampioenschap."

HRC-president Yoshishige Nomura verklaart: "Het is vandaag een droevige dag voor mij, maar namens HRC wil ik Dani bedanken voor al zijn harde en succesvolle werk. En ik wil onze dankbaarheid uiten voor deze afgelopen twee decennia, we wensen hem [Dani Pedrosa] veel succes en geluk in de toekomst. Bedankt Dani", aldus Nomura.

De toekomst van Dani Pedrosa

"Nu het einde van mijn samenwerking met HRC is aangekondigd, laat ik tijdens de GP op Montmeló [GP van Catalonië / 15 tot 17 juni 2018] weten wat mijn plannen voor de toekomst zijn", aldus de 32-jarige Dani Pedrosa na uitgifte van het HRC-persbericht.

"Ik wil HRC bedanken voor alle jaren met persoonlijke en professionele successen. We hebben allebei geprofiteerd van een van de meest vruchtbare werkrelaties in het MotoGP-kampioenschap."

De coureur die Dani Pedrosa bij Honda gaat vervangen is inmiddels ook bekend. Jorge Lorenzo zal vanaf 2019 uitkomen als teamgenoot van Marc Márquez uitkomen voor het Repsol Honda team, maar dat is officieel nog niet bekend gemaakt. Naar verwachting wordt de aankondiging een dezer dagen gedaan.

Jorge Lorenzo zou naar verluidt voor een bedrag van ongeveer 4 miljoen euro een tweejarige deal hebben gesloten met de Japanse renstal.
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:
Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.