Officieel: Dani Pedrosa rijdt laatste seizoen voor Honda
©Honda Racing Corp.

Officieel: Dani Pedrosa rijdt laatste seizoen voor Honda

5 jun 2018 - 16:33
Ries Boogert

Dinsdag is officieel bekend gemaakt door het Japanse HRC-team dat zij na 2018 afscheid nemen van Dani Pedrosa. De prestaties van de Catalaanse MotoGP-coureur lieten, na 18 jaar samenwerking, al enige tijd te wensen over en dinsdag ging dat de kogel door de kerk.

"Na 18 jaar van samenwerking in drie categorieën in de motorsport, kondigen HRC en Dani Pedrosa vandaag [dinsdag 5 juni 2018] dat hun langdurige partnerschap aan het eind van 2018 zal eindigen, dit na onderling overleg", is de lezing in het persbericht van HRC.

"Hoewel onze wegen scheiden, hebben HRC en Dani Pedrosa een succesvolle relatie gehad. Sinds 2006, toen de Spanjaard zich aansloot bij het Repsol Honda team, heeft hij 31 overwinningen behaald en werd hij driemaal tweede in het MotoGP-kampioenschap."

HRC-president Yoshishige Nomura verklaart: "Het is vandaag een droevige dag voor mij, maar namens HRC wil ik Dani bedanken voor al zijn harde en succesvolle werk. En ik wil onze dankbaarheid uiten voor deze afgelopen twee decennia, we wensen hem [Dani Pedrosa] veel succes en geluk in de toekomst. Bedankt Dani", aldus Nomura.

De toekomst van Dani Pedrosa

"Nu het einde van mijn samenwerking met HRC is aangekondigd, laat ik tijdens de GP op Montmeló [GP van Catalonië / 15 tot 17 juni 2018] weten wat mijn plannen voor de toekomst zijn", aldus de 32-jarige Dani Pedrosa na uitgifte van het HRC-persbericht.

"Ik wil HRC bedanken voor alle jaren met persoonlijke en professionele successen. We hebben allebei geprofiteerd van een van de meest vruchtbare werkrelaties in het MotoGP-kampioenschap."

De coureur die Dani Pedrosa bij Honda gaat vervangen is inmiddels ook bekend. Jorge Lorenzo zal vanaf 2019 uitkomen als teamgenoot van Marc Márquez uitkomen voor het Repsol Honda team, maar dat is officieel nog niet bekend gemaakt. Naar verwachting wordt de aankondiging een dezer dagen gedaan.

Jorge Lorenzo zou naar verluidt voor een bedrag van ongeveer 4 miljoen euro een tweejarige deal hebben gesloten met de Japanse renstal.

DELEN
Meer nieuws
ZIGGO SPORT F1
Word Ziggo-abonnee en volg alle F1-sessies, dus ook alle vrije trainingen, zonder etxra kosten. Surf direct naar Meer Met Ziggo, word abonnee en scoor meteen een waardebon van BOL.com.
MEEST GELEZEN
18 mrt. 05:02 - F1
Horner weet nog niet wat hij van Bahrein moet verwachten
17 mrt. 19:13 - F1
Het steigerende paard zakt door zijn hoeven in Melbourne
17 mrt. 20:17 - F1
Geen best weekend voor Williams F1, maar ook positieven
19 mrt. 05:03 - F1
Opinie: Slaat Red Bull Racing met Honda een nieuwe bladzijde om?
18 mrt. 04:47 - F1
Carlos Sainz jr: "Ik raakte in 2017 mijn Red Bull-ticket kwijt"
ZIGGO SPORT F1
Word Ziggo-abonnee en volg alle F1-sessies, dus ook alle vrije trainingen, zonder etxra kosten. Surf direct naar Meer Met Ziggo, word abonnee en scoor meteen een waardebon van BOL.com.
MEER MotoGP
10 mrt. 21:43
Andrea Dovizioso wint eerste MotoGP race van het jaar
09 mrt. 22:15
Maverick Viñales verovert eerste pole van het jaar, Rossi 14de
09 mrt. 21:48
Jorge Lorenzo heeft overal pijn na twee crashes op de zaterdag
18 nov. 15:30
Dovizioso wint na dramatische regenrace
21 okt. 14:55
Marc Márquez voor de 7de keer wereldkampioen!