Márquez wint, horror crash voor Lorenzo, Pedrosa en Dovizioso

Marc Márquez heeft opnieuw met grote dominantie weten te winnen. Na een enorme crash van Lorenzo, Pedrosa en Dovizioso was er totaal geen druk van achteren meer. Valentino Rossi wist nog een vijfde plaats binnen te halen, maar was compleet kansloos voor een topklassering.

Márquez wint, horror crash voor Lorenzo, Pedrosa en Dovizioso
Foto: Marc Marquez (Repsol Honda Team) - Bron: MotoGP Media

De start van de MotoGP in Jerez was in het voordeel van Jorge Lorenzo. De vijfvoudig wereldkampioen pakte de leiding over van Cal Crutchlow. Dani Pedrosa en Johann Zarco behielden hun posities. De eerste crash was van Aleix Espargaro met diens Aprilla wat resulteerde in een uitvalbeurt. Dani Pedrosa en Marc Márquez wisten Lorenzo vol onder druk te zetten. Regerend wereldkampioen Márquez speelde met de Ducatist en bleek een stuk sneller te zijn. Valentino Rossi en Maverick Viñales kwamen er niet aan te pas en moesten strijden tegenover de kleine satelliet teams.

Cal Crutchlow crashte na 6 ronden nadat hij nipt de vierde positie weer in handen had. De LCR Honda coureur staat bekend als een wisselvallige rijder. In Argentinië won de Brit, maar in Jerez gooide hij bijvoorbeeld weer alle mogelijkheden weg. Het was sowieso al geen lekker begin. Nadat de lichten uitgingen, verloor hij positie na positie. Rookie Franco Morbidelli wist enorm te imponeren met een 9de positie. De coureur van Estrella Galicia startte als 15de, maar wist goed mee te komen.

Met nog 7 ronden te gaan zette Andrea Dovizioso de aanval in op Jorge Lorenzo. De Italiaan passeerde zijn teamgenoot en Dani Pedrosa pikte gelijk mee. Echter, stuurde Lorenzo terug naar binnen waar Pedrosa reed waarna beide heren elkaar raakte. Pedrosa werd van zijn fiets geslingerd en Lorenzo knalde tegen Dovizioso aan. Alle drie de coureurs vielen uit en Marc Márquez reed zwaar comfortabel aan de leiding. Johann Zarco reed op de tweede stek, maar had totaal geen aansluiting.

Door alle crashes en uitvalbeurten kwam Valentino Rossi nog even in beeld voor het podium maar, de negenvoudig wereldkampioen werd vijfde. De strijd om de derde plaats ging tussen Danilo Petrucci en Andrea Iannone. De Suzuki coureur wist het podium binnen te halen.
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:
Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.