Márquez snelste tijdens eerste vrije training Le Mans

Vrijdagmorgen hebben de mannen in de koningsklasse de eerste vrije training gereden. Na 45 minuten is Marc Márquez op het laatste moment onder de tijd van Andrea Dovizioso gedoken en noteerde de jonge Spanjaard een tijd van 1.32.476. Na het einde van de vrije training zijn de mannen op de eerste 7 plekken binnen 1 seconden van elkaar gefinisht.

Márquez snelste tijdens eerste vrije training Le Mans
Foto: Marc Marquez (Repsol Honda Team) - Bron: MotoGP Media

Na een aantal ronde kwam Valentino Rossi op de eerste plek te staan. Deze positie heeft de negenvoudige wereldkampioen enige tijd aangehouden. Uiteindelijk werd de Italiaanse coureur van zijn plaats gestoten door zijn Spaanse teamgenoot Maverick Viñales.

Viñales verraste met deze goede tijd vanwege de moeizame start dit seizoen met verschillende elektronische problematiek. Ook teamgenoot Valentino Rossi leek beter in zijn element op het circuit.

Marc Márquez reed constant in de top vijf. Op het laatste moment wist de Spaanse wereldkampioen nog een snelle ronde uit zijn fiets te persen en dook de zesvoudige wereldkampioen onder de eerst tijd van Dovizioso door en noteerde de eerste tijd op de klok.
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:
Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.