Lorenzo wint eerste race voor Ducati, Rossi derde

De start van de MotoGP was in het voordeel van Jorge Lorenzo. De Ducatist ging polesitter Valentino Rossi voorbij. De Italiaan kon Lorenzo echter goed volgen, maar Marc Márquez kende een super start door van de 6de positie naar de 3de plaats te springen. De Spanjaard toucheerde echter meteen met Petrucci na de start. De Pramac Ducati coureur verloor daardoor een hoop posities.

Lorenzo wint eerste race voor Ducati, Rossi derde
©MotoGP Media

Dani Pedrosa en Jack Miller gingen al snel onderuit en zagen hun kansen als sneeuw voor de zon verdwijnen. Marc Márquez wist Valentino Rossi te verschalken na een aantal ronden. De zesvoudig wereldkampioen maakte echter een inschattingsfout en schoof onderuit. Il Dottore probeerde zijn tweede plaats met hand en tand te verdedigen tegenover Andrea Dovizioso en Andrea Iannone. Beide coureurs passeerde de levende legende wat Lorenzo wat ruimte gaf om uit te lopen.

Valentino Rossi kreeg te maken met grote problemen. De Yamaha kon het tempo tijdens de race niet goed volhouden. Maverick Viñales die als derde startte, viel al snel terug naar de 9de stek. Rossi haalde Iannone weer terug in, maar diens teamgenoot Rins klopte vervolgens aan bij Rossi. Danillo Petrucci had ondertussen de 3de plaats overgenomen met zijn Pramac Ducati die eenmalig de kleuren van Lamborghini droeg. Ducati en Lamborghini horen allebei bij de Audi Groep.

Jorge Lorenzo maakt een zeer zware periode mee sinds zijn overstap van Yamaha naar Ducati. De Spanjaard zal zeer waarschijnlijk de Italiaanse firma gaan verlaten om een terugkeer te gaan maken op de Japanse fiets. Het Sepang International Circuit (Maleisië) zou namelijk een eigen team gaan oprichten en gebruik gaan maken van Yamaha materiaal. Lorenzo zou zeer waarschijnlijk voor het nieuwe team gaan uitkomen.

Valentino Rossi pakte ondertussen de derde plek terug ten koste van Petrucci, maar Iannone zette de aanval in op Rossi. “De dokter” wist zijn goede vriend af te weren, maar wegrijden was geen mogelijkheid. Zijn marge bleek uiteindelijk genoeg te zijn om als derde over de finishlijn te rijden. Jorge Lorenzo won zijn eerste race voor Ducati nadat hij vorig jaar maart debuteerde voor het beroemde merk. Andrea Dovizioso finishte als tweede. Márquez scoorde geen punten meer na zijn schuifpartij.
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:
Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.