Lorenzo wint eerste race voor Ducati, Rossi derde
©MotoGP Media

Lorenzo wint eerste race voor Ducati, Rossi derde

3 jun 2018 - 14:50
Julian Verheul

De start van de MotoGP was in het voordeel van Jorge Lorenzo. De Ducatist ging polesitter Valentino Rossi voorbij. De Italiaan kon Lorenzo echter goed volgen, maar Marc Márquez kende een super start door van de 6de positie naar de 3de plaats te springen. De Spanjaard toucheerde echter meteen met Petrucci na de start. De Pramac Ducati coureur verloor daardoor een hoop posities.

Dani Pedrosa en Jack Miller gingen al snel onderuit en zagen hun kansen als sneeuw voor de zon verdwijnen. Marc Márquez wist Valentino Rossi te verschalken na een aantal ronden. De zesvoudig wereldkampioen maakte echter een inschattingsfout en schoof onderuit. Il Dottore probeerde zijn tweede plaats met hand en tand te verdedigen tegenover Andrea Dovizioso en Andrea Iannone. Beide coureurs passeerde de levende legende wat Lorenzo wat ruimte gaf om uit te lopen.

Valentino Rossi kreeg te maken met grote problemen. De Yamaha kon het tempo tijdens de race niet goed volhouden. Maverick Viñales die als derde startte, viel al snel terug naar de 9de stek. Rossi haalde Iannone weer terug in, maar diens teamgenoot Rins klopte vervolgens aan bij Rossi. Danillo Petrucci had ondertussen de 3de plaats overgenomen met zijn Pramac Ducati die eenmalig de kleuren van Lamborghini droeg. Ducati en Lamborghini horen allebei bij de Audi Groep.

Jorge Lorenzo maakt een zeer zware periode mee sinds zijn overstap van Yamaha naar Ducati. De Spanjaard zal zeer waarschijnlijk de Italiaanse firma gaan verlaten om een terugkeer te gaan maken op de Japanse fiets. Het Sepang International Circuit (Maleisië) zou namelijk een eigen team gaan oprichten en gebruik gaan maken van Yamaha materiaal. Lorenzo zou zeer waarschijnlijk voor het nieuwe team gaan uitkomen.

Valentino Rossi pakte ondertussen de derde plek terug ten koste van Petrucci, maar Iannone zette de aanval in op Rossi. “De dokter” wist zijn goede vriend af te weren, maar wegrijden was geen mogelijkheid. Zijn marge bleek uiteindelijk genoeg te zijn om als derde over de finishlijn te rijden. Jorge Lorenzo won zijn eerste race voor Ducati nadat hij vorig jaar maart debuteerde voor het beroemde merk. Andrea Dovizioso finishte als tweede. Márquez scoorde geen punten meer na zijn schuifpartij.

DELEN
Meer nieuws
ZIGGO SPORT F1
Word Ziggo-abonnee en volg alle F1-sessies, dus ook alle vrije trainingen, zonder etxra kosten. Surf direct naar Meer Met Ziggo, word abonnee en scoor meteen een waardebon van BOL.com.
MEEST GELEZEN
18 mrt. 05:02 - F1
Horner weet nog niet wat hij van Bahrein moet verwachten
17 mrt. 19:13 - F1
Het steigerende paard zakt door zijn hoeven in Melbourne
17 mrt. 20:17 - F1
Geen best weekend voor Williams F1, maar ook positieven
19 mrt. 05:03 - F1
Opinie: Slaat Red Bull Racing met Honda een nieuwe bladzijde om?
18 mrt. 04:47 - F1
Carlos Sainz jr: "Ik raakte in 2017 mijn Red Bull-ticket kwijt"
ZIGGO SPORT F1
Word Ziggo-abonnee en volg alle F1-sessies, dus ook alle vrije trainingen, zonder etxra kosten. Surf direct naar Meer Met Ziggo, word abonnee en scoor meteen een waardebon van BOL.com.
MEER MotoGP
10 mrt. 21:43
Andrea Dovizioso wint eerste MotoGP race van het jaar
09 mrt. 22:15
Maverick Viñales verovert eerste pole van het jaar, Rossi 14de
09 mrt. 21:48
Jorge Lorenzo heeft overal pijn na twee crashes op de zaterdag
18 nov. 15:30
Dovizioso wint na dramatische regenrace
21 okt. 14:55
Marc Márquez voor de 7de keer wereldkampioen!