'Jorge Lorenzo voor 4 miljoen per jaar naar Honda in 2019'

Dinsdag werd bekend dat Dani Pedrosa vanaf 2019 niet meer voor HRC zal uitkomen, maar is nu ook bekend geworden dat Jorge Lorenzo zijn plaats zal innemen. Hij wordt daarmee de nieuwe teamgenoot van Marc Márquez en zal dus vanaf 2019 op HRC-machine actief zijn in het MotoGP-kampioenschap.

'Jorge Lorenzo voor 4 miljoen per jaar naar Honda in 2019'
©MotoGP Media

Ook al is het officieel nog niet bekend gemaakt, het gonst in de media van de geluiden die Jorge Lorenzo aanwijzen als de nieuwe teamgenoot [vanaf 2019] van Marc Márquez. Dat Dani Pedrosa na 18 jaar het HRC-team gaat verlaten is dinsdag officieel door Honda naar buiten gebracht, maar wie zijn opvolger wordt is officieel nog niet bekend, maar waarschijnlijk wordt woensdag of donderdag officieel bekendgemaakt dat Lorenzo HRC in 2019 komt versterken.

Dani Pedrosa verlaat na 18 jaar samenwerking, waarvan 13 in de MotoGP, het team Repsol Honda en zal daarmee plaats maken voor Jorge Lorenzo. Pedrosa heeft mooie prestaties laten zien op de HRC-machine. Waar Pedrosa terecht komt is nog niet bekend.

Jorge Lorenzo zal het Repsol Honda-team versterken als teamgenoot van voormalig wereldkampioen Marc Márquez. Lorenzo heeft naar verluidt een contract afgesloten met het HRC-team voor 4 miljoen euro per seizoen.

Honda had eerder al interesse getoond bij coureurs zoals Johann Zarco en regerend Moto3-kampioen Joan Mir. Johann Zarco heeft inmiddels voor het KTM-team gekozen en Joan Mir heeft naar verluidt voor 2019 een overeenkomst gesloten met Suzuki.
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:
Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.