Jorge Lorenzo heeft overal pijn na twee crashes op de zaterdag
©MotoGP Media

Jorge Lorenzo heeft overal pijn na twee crashes op de zaterdag

9 mrt 2019 - 21:48
Julian Verheul

Vijfvoudig wereldkampioen Jorge Lorenzo maakt dit weekend zijn debuut voor het Repsol Honda team. De 31-jarige Spanjaard kent tot op heden echter een ongelukkig begin van het seizoen. Vanmiddag tijdens de derde training werd Lorenzo van zijn motor gelanceerd en kwam ongelukkig terecht. Tijdens de kwalificatie een paar uur later ging het opnieuw fout. "Ik heb overal pijn".

100% fit was hij al niet nadat hij eerder deze winter tijdens het testwerk voor Honda al ten val kwam, maar dit weekend werd zijn lichaam wederom op de proef gesteld. Twee crashes hebben ervoor gezorgd dat de voormalig Ducati-coureur morgen als vijftiende de race zal moeten gaan aanvangen. Tijdens de derde vrije training werd Lorenzo van de Honda geworpen en dat ging zo hard dat hij niet meteen weg kon lopen nadat hij weer tegen de vlakte kwam. In het medisch centrum verklaarden de artsen dat hij in staat was om het weekend verder aan te vangen.

In de vierde vrije training nipt voor de kwalificatie waarbij Lorenzo in Q1 moest starten net als Valentino Rossi, werd hij vijftiende. Na een korte pauze van een kleine 10 minuten begon de kwalificatie waarbij het wederom verkeerd afliep. Drie andere coureurs wisten ook niet op de kuip te blijven liggen want zowel Rabat, Zarco, als Miller kwamen ten val. Lorenzo had op het moment van zijn val de vijftiende tijd in handen en zal morgen dus aan een hels karwei moeten gaan beginnen.

"Voor iedereen zal het een overlevingsrace gaan worden", verklaarde Lorenzo na afloop. "Zeker voor mij aangezien ik nog niet goed gewend ben aan deze motor en aangezien ik fysiek nog niet helemaal in orde ben. "Ik heb niet alleen pijn in mijn pols, maar ook in mijn rug, voet en vingers. Vanwege de lage temperaturen wordt het voor iedereen een overlevingsrace, maar zeker dus voor mij. We gaan dadelijk slapen en laten we maar eens zien hoe ik me morgen voel als ik wakker word. Als ik me niet beter voel, zal ik me eventueel verder laten checken. Ook psychisch hebben de crashes impact op mij gehad", aldus Lorenzo.

DELEN
Meer nieuws
ZIGGO SPORT F1
Word Ziggo-abonnee en volg alle F1-sessies, dus ook alle vrije trainingen, zonder etxra kosten. Surf direct naar Meer Met Ziggo, word abonnee en scoor meteen een waardebon van BOL.com.
MEEST GELEZEN
18 mrt. 05:02 - F1
Horner weet nog niet wat hij van Bahrein moet verwachten
17 mrt. 19:13 - F1
Het steigerende paard zakt door zijn hoeven in Melbourne
17 mrt. 20:17 - F1
Geen best weekend voor Williams F1, maar ook positieven
19 mrt. 05:03 - F1
Opinie: Slaat Red Bull Racing met Honda een nieuwe bladzijde om?
18 mrt. 04:47 - F1
Carlos Sainz jr: "Ik raakte in 2017 mijn Red Bull-ticket kwijt"
ZIGGO SPORT F1
Word Ziggo-abonnee en volg alle F1-sessies, dus ook alle vrije trainingen, zonder etxra kosten. Surf direct naar Meer Met Ziggo, word abonnee en scoor meteen een waardebon van BOL.com.
MEER MotoGP
10 mrt. 21:43
Andrea Dovizioso wint eerste MotoGP race van het jaar
09 mrt. 22:15
Maverick Viñales verovert eerste pole van het jaar, Rossi 14de
09 mrt. 21:48
Jorge Lorenzo heeft overal pijn na twee crashes op de zaterdag
18 nov. 15:30
Dovizioso wint na dramatische regenrace
21 okt. 14:55
Marc Márquez voor de 7de keer wereldkampioen!