Jorge Lorenzo heeft overal pijn na twee crashes op de zaterdag

Vijfvoudig wereldkampioen Jorge Lorenzo maakt dit weekend zijn debuut voor het Repsol Honda team. De 31-jarige Spanjaard kent tot op heden echter een ongelukkig begin van het seizoen. Vanmiddag tijdens de derde training werd Lorenzo van zijn motor gelanceerd en kwam ongelukkig terecht. Tijdens de kwalificatie een paar uur later ging het opnieuw fout. "Ik heb overal pijn".

Jorge Lorenzo heeft overal pijn na twee crashes op de zaterdag
©MotoGP Media

100% fit was hij al niet nadat hij eerder deze winter tijdens het testwerk voor Honda al ten val kwam, maar dit weekend werd zijn lichaam wederom op de proef gesteld. Twee crashes hebben ervoor gezorgd dat de voormalig Ducati-coureur morgen als vijftiende de race zal moeten gaan aanvangen. Tijdens de derde vrije training werd Lorenzo van de Honda geworpen en dat ging zo hard dat hij niet meteen weg kon lopen nadat hij weer tegen de vlakte kwam. In het medisch centrum verklaarden de artsen dat hij in staat was om het weekend verder aan te vangen.

In de vierde vrije training nipt voor de kwalificatie waarbij Lorenzo in Q1 moest starten net als Valentino Rossi, werd hij vijftiende. Na een korte pauze van een kleine 10 minuten begon de kwalificatie waarbij het wederom verkeerd afliep. Drie andere coureurs wisten ook niet op de kuip te blijven liggen want zowel Rabat, Zarco, als Miller kwamen ten val. Lorenzo had op het moment van zijn val de vijftiende tijd in handen en zal morgen dus aan een hels karwei moeten gaan beginnen.

"Voor iedereen zal het een overlevingsrace gaan worden", verklaarde Lorenzo na afloop. "Zeker voor mij aangezien ik nog niet goed gewend ben aan deze motor en aangezien ik fysiek nog niet helemaal in orde ben. "Ik heb niet alleen pijn in mijn pols, maar ook in mijn rug, voet en vingers. Vanwege de lage temperaturen wordt het voor iedereen een overlevingsrace, maar zeker dus voor mij. We gaan dadelijk slapen en laten we maar eens zien hoe ik me morgen voel als ik wakker word. Als ik me niet beter voel, zal ik me eventueel verder laten checken. Ook psychisch hebben de crashes impact op mij gehad", aldus Lorenzo.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt je dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op onze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen uit binnen- en buitenland lezen. Maar we houden je ook op de hoogte over het laatste IndyCar-nieuws en DTM-nieuws.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of een andere F1-coureur? Of wordt het toch weer Lewis Hamilton? Je leest hier alles over het wereldkampioenschap van Formule 1.

Copyright© 2016-2020 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.