Jorge Lorenzo heeft overal pijn na twee crashes op de zaterdag

Vijfvoudig wereldkampioen Jorge Lorenzo maakt dit weekend zijn debuut voor het Repsol Honda team. De 31-jarige Spanjaard kent tot op heden echter een ongelukkig begin van het seizoen. Vanmiddag tijdens de derde training werd Lorenzo van zijn motor gelanceerd en kwam ongelukkig terecht. Tijdens de kwalificatie een paar uur later ging het opnieuw fout. "Ik heb overal pijn".

Jorge Lorenzo heeft overal pijn na twee crashes op de zaterdag
©MotoGP Media

100% fit was hij al niet nadat hij eerder deze winter tijdens het testwerk voor Honda al ten val kwam, maar dit weekend werd zijn lichaam wederom op de proef gesteld. Twee crashes hebben ervoor gezorgd dat de voormalig Ducati-coureur morgen als vijftiende de race zal moeten gaan aanvangen. Tijdens de derde vrije training werd Lorenzo van de Honda geworpen en dat ging zo hard dat hij niet meteen weg kon lopen nadat hij weer tegen de vlakte kwam. In het medisch centrum verklaarden de artsen dat hij in staat was om het weekend verder aan te vangen.

In de vierde vrije training nipt voor de kwalificatie waarbij Lorenzo in Q1 moest starten net als Valentino Rossi, werd hij vijftiende. Na een korte pauze van een kleine 10 minuten begon de kwalificatie waarbij het wederom verkeerd afliep. Drie andere coureurs wisten ook niet op de kuip te blijven liggen want zowel Rabat, Zarco, als Miller kwamen ten val. Lorenzo had op het moment van zijn val de vijftiende tijd in handen en zal morgen dus aan een hels karwei moeten gaan beginnen.

"Voor iedereen zal het een overlevingsrace gaan worden", verklaarde Lorenzo na afloop. "Zeker voor mij aangezien ik nog niet goed gewend ben aan deze motor en aangezien ik fysiek nog niet helemaal in orde ben. "Ik heb niet alleen pijn in mijn pols, maar ook in mijn rug, voet en vingers. Vanwege de lage temperaturen wordt het voor iedereen een overlevingsrace, maar zeker dus voor mij. We gaan dadelijk slapen en laten we maar eens zien hoe ik me morgen voel als ik wakker word. Als ik me niet beter voel, zal ik me eventueel verder laten checken. Ook psychisch hebben de crashes impact op mij gehad", aldus Lorenzo.Formule 1 podcast

GP Verenigde Staten - Lewis Hamilton moest nog even wachten maar afgelopen weekend was het dan zover. In week 44, tevens het startnummer van Lewis Hamilton, pakte hij zijn zesde wereldtitel.
Klik en beluister

Volgende F1 Grand Prix
Brazilië
vrijdag 15 november 2019
15:00 - 16:30Eerste vrije training
19:00 - 20:30Tweede vrije training
zaterdag 16 november 2019
16:00 - 17:00Derde vrije training
19:00 - 20:00Kwalificatie
zondag 17 november 2019
18:10 - 20:10Race
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.