Johann Zarco rijdt zeer knap naar een polepositie

Lastige condities door harde wind en hoge temperaturen op en rond Losail International Circuit in Qatar. De MotoGP-rijders hebben hun vrije trainingen en de kwalificatie die op zaterdag werd verreden er weer opzitten. De uitkomst was zeer verrassend. Tegen alle verwachtingen in pakte Tech 3-rijder Johann Zarco met een nieuw ronderecord de polepositie voor de race op zondag.

Johann Zarco rijdt zeer knap naar een polepositie
Foto: Johann Zarco (Monster Yamaha Tech 3) - Bron: MotoGP Media

Johann Zarco maakte het hele weekend een gespannen indruk, dit in tegenstelling tot Andrea Dovinzioso, die juist een relaxte indruk maakte. De Italiaan pakte uiteindelijk de vijfde startpositie, vlak achter de Brit Crutchlow. Ook Alex Rins heeft fantastisch gereden met een snelle tijd en een zesde positie op de startgrid.

Valentino Rossi heeft een 8e plek op de startgrid verovert, maar de Italiaanse veteraan had op meer gehoopt. Zijn teamgenoot, Maverick Viñales heeft eerste in de Q1 zijn plekje moeten bemachtigen voor de Q2. Dit is hem dan ook gelukt maar in Q2 kwam de winnaar van 2017 niet verder dan een P12 en zal dan ook vanaf de 4e startrij de race aanvangen.

Johann Zarco liet tot zaterdagmiddag geen beste indruk achter, maar toen het er op aankwam kon de Fransman wel presteren en dat is gebleken. Tijdens een zeer spannende laatste ronde en een nieuw ronderecord reed Zarco een tijd van 1:53.680 waarmee hij een polepositie binnensleepte en het oude ronde record van Jorge Lorenzo verbeterde.

Zondagmiddag om 17:00 uur gaat de alles bepalende race in Qatar van start. Dan zal blijken of Zarco in staat is om zijn P1 vast te houden, en als winnaar over de eindstreep te komen.
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:
Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.