Cal Crutchlow klopt Marc Márquez voor de pole

Cal Crutchlow heeft in Jerez de pole weten binnen te halen. Na een spectaculaire strijd versloeg hij de fabriekscoureurs van Honda. Marc Márquez maakte een kostbare fout en verloor daarmee zijn kansen.

Cal Crutchlow klopt Marc Márquez voor de pole
Foto: Cal Crutchlow (LCR Honda Castrol) - Bron: MotoGP Media

Startend vanuit Q1 moesten zowel Andrea Dovizioso als Maverick Viñales de middenmoot kloppen. Op fabrieksmateriaal van Ducati en Yamaha hoort dat niet lastig te zijn, maar de fiets van Yamaha viel zwaar tegen. Alleen de top twee mag door naar Q2 en met nog vijf minuten te gaan, stonden Dovizioso en Rabat bovenaan. Rabat rijdt voor het team van Avintia Racing die gebruik maakt van Ducati materiaal. Viñales bleef pushen en slaagde erin om Tito Rabat te passeren. Rabat wilde nog een keer aanzetten, maar ging onderuit in de eerste bocht. Alleen Aleix Espargaro leek op diens Aprilla Viñales nog te kunnen bedreigen, maar liet 400ste van een seconde liggen.

In Q2 begon de strijd om de poleposition en Iannone sloeg meteen toe. Marc Márquez ging met een 1:37.977 een honderdste rapper dan de Suzuki coureur. Cal Crutchlow volgde achter Alex Rins op de vierde positie. Dani Pedrosa lijkt dit weekend weer wat fitter te zijn. De kleine teamgenoot van Márquez kon het tempo goed volgen. Crutchlow verbeterde de tijd van Márquez doormiddel van een 1:37.752. De regerend wereldkampioen besloot opnieuw voor een run te gaan. Ook Jorge Lorenzo was erg op dreef met een vierde tijd op zijn Ducati. Valentino Rossi slaagde er niet in om een vuist te maken. De 9-voudig wereldkampioen bleef lang achterin hangen.

Crutchlow klokte onder de vlag een 1:37.653 en pakte daarmee de pole. Pedrosa start morgen als tweede, Zarco als derde, Lorenzo als vierde en Márquez als vijfde. Rossi zal als 10de vertrekken voor zijn teamgenoot Maverick Viñales. Márquez maakte een foutje in zijn laatste rondje en verloor daarmee zijn kans op de pole.
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:
Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.