Cal Crutchlow klopt Marc Márquez voor de pole

Cal Crutchlow heeft in Jerez de pole weten binnen te halen. Na een spectaculaire strijd versloeg hij de fabriekscoureurs van Honda. Marc Márquez maakte een kostbare fout en verloor daarmee zijn kansen.

Cal Crutchlow klopt Marc Márquez voor de pole
Foto: Cal Crutchlow (LCR Honda Castrol) - Bron: MotoGP Media

Startend vanuit Q1 moesten zowel Andrea Dovizioso als Maverick Viñales de middenmoot kloppen. Op fabrieksmateriaal van Ducati en Yamaha hoort dat niet lastig te zijn, maar de fiets van Yamaha viel zwaar tegen. Alleen de top twee mag door naar Q2 en met nog vijf minuten te gaan, stonden Dovizioso en Rabat bovenaan. Rabat rijdt voor het team van Avintia Racing die gebruik maakt van Ducati materiaal. Viñales bleef pushen en slaagde erin om Tito Rabat te passeren. Rabat wilde nog een keer aanzetten, maar ging onderuit in de eerste bocht. Alleen Aleix Espargaro leek op diens Aprilla Viñales nog te kunnen bedreigen, maar liet 400ste van een seconde liggen.

In Q2 begon de strijd om de poleposition en Iannone sloeg meteen toe. Marc Márquez ging met een 1:37.977 een honderdste rapper dan de Suzuki coureur. Cal Crutchlow volgde achter Alex Rins op de vierde positie. Dani Pedrosa lijkt dit weekend weer wat fitter te zijn. De kleine teamgenoot van Márquez kon het tempo goed volgen. Crutchlow verbeterde de tijd van Márquez doormiddel van een 1:37.752. De regerend wereldkampioen besloot opnieuw voor een run te gaan. Ook Jorge Lorenzo was erg op dreef met een vierde tijd op zijn Ducati. Valentino Rossi slaagde er niet in om een vuist te maken. De 9-voudig wereldkampioen bleef lang achterin hangen.

Crutchlow klokte onder de vlag een 1:37.653 en pakte daarmee de pole. Pedrosa start morgen als tweede, Zarco als derde, Lorenzo als vierde en Márquez als vijfde. Rossi zal als 10de vertrekken voor zijn teamgenoot Maverick Viñales. Márquez maakte een foutje in zijn laatste rondje en verloor daarmee zijn kans op de pole.

Gerelateerde onderwerpen MotoGPAlex RinsAndrea DoviziosoAndrea IannoneDani PedrosaDucatiJorge LorenzoMarc MarquezMarverick ViñalesMotoGP JerezMovistar YamahaRepsol HondaValentino Rossi
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:30 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:00
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
17:00 - 19:00
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.