Andrea Iannone de snelste, Viñales moet starten in Q1

De vierde en laatste vrije training van de MotoGP werd aangevoerd door de Italiaanse Suzuki coureur Andrea Iannone. De voormalig Ducatist boekt samen met zijn teamgenoot Alex Rins grote vooruitgang. Een dominant weekend van Honda zoals in Austin Amerika lijkt alles behalve een zekerheid te worden.

Andrea Iannone de snelste, Viñales moet starten in Q1
Foto: Maverick Viñales (Yamaha) - Bron: Yamaha Movistar

Het hele weekend gaat de strijd al tussen Honda, Ducati en Suzuki. De twee Japanse merken lijken vooral een klasse apart te zijn. Marc Márquez moest dit weekend al meerdere keren over de limiet rijden om zo hard mogelijk te gaan. Dit leverde naast een crash op de vrijdag ook een valpartij op de zaterdag op. Tijdens de laatste voorbereidingen voor de kwalificatie ging de jonge Spanjaard onschuldig onderuit.

De mannen van het fabrieksteam van Yamaha lijken nog altijd het meest te worstelen. Zowel Valentino Rossi als Maverick Viñales vielen zwaar tegen. In de ochtend klokte eerstgenoemde nog de 7de tijd, maar in de middag kwam hij niet verder dan de 14de stek. Viñales deed het wat beter dan zijn Italiaanse teamgenoot. Met een 9de plaats was de nummer 25 echter niet verzekerd van een startbewijs voor Q2.

Iannone reed een 1:38.444 gevolgd door zijn teamgenoot op vier tienden van een seconde. Ook Márquez bleef steken op vier tienden. Ducatist Andrea Dovizioso start tevens vanuit Q1.
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:
Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.