Andrea Dovizioso wint eerste MotoGP race van het jaar

Andrea Dovizioso wint eerste MotoGP race van het jaar
©MotoGP Media

De MotoGP race van Qatar begon al met de nodige drama. Het nieuwe team SIC-Yamaha had zich met Fabio Quartararo als vijfde gekwalificeerd, echter kwam hij niet weg bij de opwarmronde. Daardoor moest hij helemaal vanuit de pits starten. Andrea Dovizioso nam meteen de leiding over van Marverick Viñales die terugzakte naar de zevende plaats. Jack Miller slaagde erin om de tweede plaats te veroveren maar liep vervolgens schade op waardoor hij terugzakte buiten de top 10. Cal Cruthlow kende een goede opening van de wedstrijd en maakte de sprong naar P3. Márquez reed in de achtervolging op de tweede plaats achter Dovizioso.

Valentino Rossi maakte in tegenstelling tot stalgenoot Viñales wel veel posities goed en reed alweer snel op de achtste positie. De andere coureur van het SIC-Yamaha team Franco Morbidelli volgde achter de negenvoudig wereldkampioen. Alex Rins meldde zich met zijn Suzuki ook vooraan en wist tot twee keer toe kort de leiding over te nemen. Rookie Joan Mir die vorig seizoen nog in de Moto2 reed, maakte diepe indruk voor al meteen een lange tijd op de vierde plaats te rijden. De Spanjaard komt ook uit namens het Suzuki team waar hij dus Alex Rins vergezeld.

Meerdere pogingen volgde van Rins bij Dovizioso om de leiding over te nemen, maar de Italiaan was op zijn Ducati te snel voor de Suzuki-coureur. Danilo Petrucci maakte ondertussen ook een opmars mee door zich naar de derde stek op te werken. Even later passeerde Rossi Viñales voor de zevende plaats en ook Joan Mir kon The Doctor niet achter zich houden. Fabio Quartararo wist ondertussen veel posities goed te maken nadat hij helemaal van achteraan moest starten. De 19-jarige Fransman ging op jacht naar de punten wat begint vanaf de 15de plaats, maar helaas strandde hij op P16. Márquez pakte in de laatste twee ronden even de leiding, maar Dovizioso liet het Italiaanse kaas niet van het brood eten. Net als in de Moto2 werd het een super spannende finish waarbij Dovizioso de eerste race van het jaar op zijn naam wist te zetten.

Cal Crutchlow finishte met zijn LCR Honda als derde voor Rins en Rossi die de snelheid wist te vinden in de slotfase. Marverick Viñales slaagde er niet meer in om terug te keren naar de top 6. De winnaar van gisteren is vandaag de verliezer. Franco Morbidelli wist voor het SIC-Yamaha team de elfde plaats te veroveren. Daarmee scoorde het nieuwe team alsnog punten.

Door: Julian Verheul0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
Groot-Brittannië (2)
vrijdag 07 augustus 2020
12:00 - 13:30Eerste vrije training
16:00 - 17:30Tweede vrije training
zaterdag 08 augustus 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 09 augustus 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Groot-Brittannië (2)
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.