Moto3: Bo Bendsneyder moest maar blijven vechten

Hij had een geweldige start op het International Sepang Circuit, maar ook hier bleef het podium helaas ver buiten bereik. Bo Bendsneyder heeft gevochten voor wat hij waard is, maar de lange rechten stukken maakte een topklassering vrijwel onmogelijk. Joan Mir veroverde ondertussen zijn 10de zege in het tropische Maleisië.

Moto3: Bo Bendsneyder moest maar blijven vechten
Foto: Bo Bendsneyder (Red Bull KTM Ajo) - Red Bull Ring 2017 - Bron: Red Bull KTM Ajo

Waar de MotoGP uren later onder lastige omstandigheden moest rijden, kende de Moto3 nu eindelijk eens een droge race. Toen de lichten doofden werd de aanval meteen geopend en Joan Mir zag niet alleen Jorge Martin al verschijnen, maar ook Bo Bendsneyder stak de wereldkampioen voorbij.

Echter verloor Bendsneyder al na een rondje positie na positie en moest hij zijn jacht naar voren staken. De verdediging was nu noodzakelijk, maar de rivalen vlogen hem gedurende de openingsfase om de oren. Bendsneyder kwam zelfs achter zijn teamgenoot te liggen op de 10de positie, maar toen veranderde er ineens wat. Antonelli kwam ten val en Bendsneyder wist de snelheid weer te hervinden.

Waar Livio Loi weer bijna het podium wist te behalen, ging de Nederlander weer richting de top 5. Helaas voor Bo verloor hij opnieuw een aantal posities tegen het einde en kwam hij als 10de over de streep. Teleurgesteld, maar tevens tevreden keerde hij terug in de paddock. Joan Mir verzilverde zijn pole en won voor de tiende maal dit jaar voor Jorge Martin.

“Ik had een goede start en als we over het algemeen kijken was het een goede race”, vertelt Bo Bendsneyder. “Ik verloor een aantal posities, maar vanaf het middenstuk voelde ik me sterk genoeg om weer aan te gaan vallen. Vanwege de crash van Antonelli moest ik even inhouden en dat kostte tijd. Ik ben vervolgens blijven pushen voor de vijfde plaats, maar de banden werden minder en minder. Zeker met mijn lengte en gewicht was het daardoor erg lastig en ging de rest er weer voorbij op de rechte stukken. In de laatste bocht probeerde ik nog alles te geven, maar ik ging helaas te wijd. Hopelijk kan ik in Valencia tijdens mijn laatste race in de Moto3 weer knallen”.
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.