KTM Fandag: Enkele vragen aan Bo Bendsneyder

KTM Fandag: Enkele vragen aan Bo Bendsneyder
Foto: Moto3-machine Bo Bendsneyder - Bron: Julian Verheul
1 okt 2017 - 06:47
Julian Verheul
DELEN

Buiten was het zaterdag 30 september somber en regenachtig, maar in de motorzaak van Arie Molenaar te IJsselstein troffen vele motorsport fans elkaar en was het een drukte van jewelste. De KTM Fandag, waar ook Bo Bendsneyder bij aanwezig was, werd een uitgelezen kans om de Nederlandse Moto3-rijder een paar vragen te stellen over zijn overstap naar de Moto2.

Vele motoren stonden, net als verschillende overalls en helmen, ter bezichtiging opgesteld. Een bepaalde oranje-blauwe motorfiets trok de meeste aandacht van de fans. En daar was natuurlijk een reden voor, het was de motorfiets van Bo Bendsneyder en naast de motorfiets stond de motorcoureur zelf. De 18-jarige Rotterdammer nam uitgebreid de tijd om handtekeningen uit te delen en om met fans op de foto te gaan.

Nadat we op de racesimulator tevergeefs de rondetijd van Bo Bendsneyder probeerde te verbeteren, zijn we maar overgegaan tot het stellen van enkele vragen aangaande de carrière van Bo Bendsneyder en zijn aanstaande overstap naar de Moto2.

Hoe voelt het nou om te weten dat je naar de Moto2 zal overstappen, maar nog wel het huidige seizoen in de Moto3 moet afsluiten?

"Ja, het voelt wel iets anders aan natuurlijk en je focust je op gebied van gedachten wel al op de Moto2. Echter moet je uiteindelijk wel het huidige seizoen mooi afmaken en hopelijk kunnen we nog een podiumplaats pakken. Voor de rest voelt alles hetzelfde, pas na dit seizoen ga je echt denken aan de overstap naar de Moto2."

Test je dit jaar nog een Moto2 machine?

"Ja, ik test een week na de Grand Prix van Valencia. Als het goed is, twee keer twee dagen dus vier testdagen in totaal. Hopelijk wordt het goed weer en kan ik veel kilometers maken."

Wist je trouwens al lang dat je naar de Moto2 en Tech3 zou gaan?

"Ja, ik wist het al een tijdje, maar we hebben ook veel gesprekken gevoerd met andere teams. Echter was dit team (Tech3) onze eerste keuze omdat we er een heel goed gevoel bij hadden vanaf het begin."

Dit jaar hoop je natuurlijk nog een podiumplaats te veroveren, in ieder geval te zorgen voor een mooie afsluiting.

"Ja, hopelijk kunnen we nog een podiumplaats pakken en andere goede resultaten behalen. We gaan er zeker ons best voor doen om dat te bereiken."

Arie Molenaar is jouw manager, hoe verloopt die samenwerking?

"Ik loop al heel lang rond bij Arie en hij heeft veel voor me gedaan. Dat doet hij nog steeds en de samenwerking is super."

--

Namens MotorsportZ wil ik Bo Bendsneyder en Arie Molenaar Motors bedanken voor deze geweldige dag!

DELEN
Meer nieuws
GP van Azerbeidzjan over
dgn uur min sec
F1 GP Azerbeidzjan
vrijdag 26 april 2019
1e Vrije Training11:00 - 12:30
2e Vrije Training15:00 - 16:30
zaterdag 27 april 2019
3e Vrije Training12:00 - 13:00
Kwalificatie 15:00 - 16:00
zondag 28 april 2019
Race 14:10 - 16:10
Bakoe / F1-weer
Baku City Circuit / 6,001 km
Race: 51 ronden / 306,051 km
F1 kalender 2019 downloaden
MEEST GELEZEN
22 apr. 18:39 - F1
Horner: "Verschil tussen Max en Mercedes-rijders is niet al te groot"
22 apr. 16:47 - F1
Red Bull-teambaas schaart zich wederom achter Pierre Gasly
22 apr. 17:50 - F1
Daniel Ricciardo zegt dat hij het racen nog niet verleerd is
23 apr. 06:04 - FE
Porsche test nieuwe FE-bolide op het Spaanse Circuit Calafat
23 apr. 04:43 - F1
Ondanks nieuwe achtervleugel nog steeds problemen voor Haas F1