MonacoGP Monaco
VT 120 mei 11:30
VT 220 mei 15:00
VT 322 mei 12:00
QUALI22 mei 15:00
RACE23 mei 15:00

Jorge Martin wint eindelijk zijn eerste race

Na een goede start wist Jorge Martin zijn pole te behouden voor Gabriel Rodrigo die Joan Mir verschalkte toen de startlichten doofden. Rodrigo sloot meteen aan bij Martin, maar de Gresini coureur wist de Argentijn vooralsnog van zich af te houden. Mir besloot te volgen in plaats van te aanvallen. Na drie rondjes ging Rodrigo onderuit en Mir moest met zijn Leopard door het grind om zijn voorligger te kunnen ontwijken. Daardoor zakte hij terug naar de negentiende stek.

Jorge Martin wint eindelijk zijn eerste race
Foto: Jorge Martín Almoguera #88 (Del Conca Gresini Moto3) Assen 2017 - Bron: ©TGPhotografie.com - ©Theo Groote

Bastianini en Ramirez lagen vervolgens op de tweede en derde plek, maar hadden een behoorlijke achterstand ten opzichte van Martin. Een nare crash volgde van Didi Giannantonio die Ramirez raakte op het start-finish gedeelte. De jonge Italiaan wist te ontsnappen aan een grotere drama aangezien hij snel kon opstaan. Ondertussen domineerde Martin de race, maar niets was zeker. Joan Mir klom terug naar de elfde stek en nam McPhee en Bendsneyder met zich mee in zijn slipstream.

De jonge Wildcard rijder van Sky VR46 Dennis Foggia klom tevens steeds verder naar voren en passeerde Ramirez voor de tweede plaats. Met nog negen ronden te gaan passeerde Bastianini Foggia, maar de pupil van Valentino Rossi sloeg meteen terug. Ondertussen werkte ook Romano Fenati zich steeds verder op. Joan Mir wist het onmogelijke te doen door terug te keren naar de tweede plaats! De Spanjaard die vanwege de crash van Rodrigo terugzakte naar P19, liet zien vechtersmentaliteit zien.

Gerelateerde onderwerpen Moto3Bo BendsneyderDennis FoggiaGresiniJoan MirJorge MartinLeopardMoto3 ValenciaPlatinum Bay Real EstateRed Bull KTM AjoSky Racing Team VR46
Net binnen
Lees meer racenieuws
Formule 1
Up Next
Monaco
donderdag 20 mei
Eerste vrije training
11:30 - 12:30
Tweede vrije training
15:00 - 16:00
zaterdag 22 mei
Derde vrije training
12:00 - 13:00
Kwalificatie
15:00 - 16:00
zondag 23 mei
Race
15:00 - 17:00
Meer Monaco GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.