Giannantonio snelste op vrijdag, Bo Bendsneyder 13de

Aron Canet heeft goede zaken gedaan tijdens de eerste vrije training op de vrijdag. Fenati en Mir moesten zich tevreden stellen achter de jonge Spanjaard. Vanwege de regen die in de nacht en ochtend viel, moesten de coureurs zich voorbereiden op redelijk nat circuit.

Giannantonio snelste op vrijdag, Bo Bendsneyder 13de
Foto: Bo Bendsneyder #64 (Red Bull KTM Ajo) Assen 2017 - Bron: ©TGPhotografie.com - ©Theo Groote

Mir stond een lange tijd vooraan met een 1:54.002, maar ook Ramirez was goed opdreef. De Spaanse coureur klokte een sterke 1:52.317 en ging daarmee Mir voorbij. Bendsneyder had het wat lastiger gedurende de sessie en daardoor kwam de Nederlander niet verder dan P16. Ook Loi kon zich gedurende de sessie niet snel verbeteren. De kleine Belg die in het begin wel in de top 10 te vinden was, stond een lange tijd op de 21ste plek. Toch eindigde hij alsnog op een mooie negende plaats.

Aangezien de baan steeds meer aan het opdrogen was, wist Aron Canet daarvan te profiteren. De Gresini coureur klokte uiteindelijk een 1:49.675 en was daarmee ruim twee seconden sneller dan de nummer twee Romano Fenati. Mir en Ramírez zagen ook hun kans schoon en gingen vol in de aanval om de tijd van Canet te verbeteren. Alleen Fenati wist ook even onder de tijd van Canet te duiken, maar lang kon hij daar niet van genieten. Canet verbeterde zijn tijd namelijk met een 1:46.518.

Gedurende de tweede vrije training verliepen de zaken anders. Fabio di Giannantonio klokte de snelste tijd doormiddel van een 1:42.620. De teamgenoot van Giannantonio Jorge Martin wist zich achter de Italiaan te nestelen. Er waren geen natte plekken op de baan te vinden waardoor de heren en dame het gas onbezorgd konden opengooien. Voordat Giannantonio zichzelf kon verzekeren van de snelste tijd, zag hij eerst Canet, Fenati en zijn eigen teamgenoot Bastianini naar P1 gaan.

Giannantonio was echter wel vrij snel direct opdreef en kroop langzaam, maar zeker naar het polerecord van Brad Binder. De Zuid-Afrikaan noteerde vorig jaar een 1:42.398 in San Marino. Giannantonio klokte een 1:42.802 en ging zelfs naar de 1:42.620 gedurende de training. Bastianini zat net 0.169 boven de tijd van zijn teammaat. Livio Loi eindigde de training als elfde op zijn Leopard. Bo Bendsneyder zette de 13de tijd neer, maar ging ook even onderuit met zijn KTM. Wel kon de Rotterdammer zijn weg snel vervolgen.
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.