Canet wint Moto3, Bendsneyder valt puntloos over de finish

Aron Canet heeft de Moto3-race op Assen op zijn naam gezet. De Spanjaard scoorde maximaal en kon optimaal profiteren van de chaos in de laatste fase van de race. Romano Fenati en John McPhee maakte achter Aron Canet het podium compleet. Nederlander Bo Bendsneyder kende een teleurstellende finale van de race op Assen, in de laatste twee bochten maakte de Nederlander vele plekken goed, maar kwam vlak voor de finish in aanraking met Marcos Ramirez en viel letterlijk als tiende over de eindstreep.

Canet wint Moto3, Bendsneyder valt puntloos over de finish
Foto: Aron Canet (Estrella Galicia 0,0) - Bron: MotoGP Media

Een dikke teleurstelling voor Bendsneyder, die de race vanaf de tweede plek begon en in de kopgroep erg goed kon meekomen. Vooral in de eerste helft van de race over 22 ronden wist de Nederlander snoeihard mee te knokken. Hij reed op diverse plekken, zoals vierde, derde, tweede en zelfs als eerste langs de pitstraat.

De kopgroep, met onder andere leider in het kampioenschap Joan Mir en Bo Bendsneyder, die na de start weg reed bij de rest van het veld, kreeg na de eerste helft van de race bezoek van een tweede kopgroep. De tweede kopgroep kwam iedere ronde een seconde dichterbij. Het gevolg was dat de kopgroep ineens bestond uit elf rijders die allemaal voor de koppositie wilde gaan en daar vond Bo Bendsneyder zijn Waterloo.

De Rotterdammer werd aangetikt door een andere coureur en moest wijd en kam zo op de elfde plek terecht. Met nog 7 ronden te gaan wist de Nederlander zich knap terug te knokken naar een negende plek en in de laatste bochten zelfs terug te komen naar een P6. Zijn val vlak voor de finishlijn zorgde ervoor dat hij als tiende over de eindstreep. Hierdoor is Bo Bendsneyder uit het eindklassement gehaald en krijgt hij geen WK-punten. Een dikke teleurstelling voor Bo, maar ook voor de vele Nederlandse fans.

Gerelateerde onderwerpen Moto3Aron CanetBo BendsneyderJohn McPheeMoto GP Assen 2017Red Bull KTM AjoRomano Fenati
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:30 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:00
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
17:00 - 19:00
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.