MonacoGP Monaco
VT 120 mei 11:30
VT 220 mei 15:00
VT 322 mei 12:00
QUALI22 mei 15:00
RACE23 mei 15:00

Bo Bendsneyder net buiten de punten na zware strijd

De start van de Moto2 race in Qatar viel in het voordeel van Xavie Vierge die meteen Marcel Schrötter te pakken had bij de eerste doorkomst. Lorenzo Baldassarri die als derde vertrok ging vrij snel daarna zowel Marcel Schrötter als Vierge voorbij voor de leiding in de race. De eerste crash vond al plaats in de eerste bocht waar Navarro, Bulega en Lecuona bij betrokken waren. Bo Bendsneyder moest vol in de ankers om de drie coureurs te kunnen ontwijken. Daardoor verloor de 20-jarige Rotterdammer 8 posities.

Bo Bendsneyder net buiten de punten na zware strijd

Vooraan het veld bleef de situatie redelijk constant waarbij Baldassarri, Vierge, Schrötter Gardner en Márquez de top vijf vormden. De broer van Marc Márquez had een goede start en bleef zelf buiten de problemen in de openingsfase waarin hij als negende moest starten. De tijdelijke teamgenoot van Bendsneyder, Jesko Raffin die de geblesseerde Steven Odendaal vervangt, reed wel in de punten namens het Nederlandse NTS RW Racing. Bendsneyder wist de schade te herstellen binnen zes rondes waarbij hij terugkeerde naar zijn startpositie P18.

Vooraan werd Baldassarri bedreigd door Vierge, maar Gardner wist te profiteren. De voormalig teamgenoot van Bendsneyder haalde Vierge in voor de derde stek. Vierge kreeg de smaak vervolgens niet meer te pakken en de Spanjaard zakte zelfs terug naar P9. Lorenzo Baldassarri nam ondertussen steeds meer afstand van zijn grote concurrenten. Gardner kreeg steeds meer te maken met Thomas Lüthi die is teruggekeerd uit de koningsklasse. De Zwitser passeerde de Australiër voor de derde plaats met nog 5 ronden op de klok.

Gerelateerde onderwerpen Moto2Alex MarquezBo BendsneyderDynavolt Intact GPFlexBox HP 40Jarno JanssenLorenzo BaldassarriLuca MariniMarc VDS RacingMarcel SchrötterMoto2 GP QatarNTS RW Racing GPPons RacingRemy GardnerSky Racing Team VR46Xavi Vierge
Net binnen
Lees meer racenieuws
Formule 1
Up Next
Monaco
donderdag 20 mei
Eerste vrije training
11:30 - 12:30
Tweede vrije training
15:00 - 16:00
zaterdag 22 mei
Derde vrije training
12:00 - 13:00
Kwalificatie
15:00 - 16:00
zondag 23 mei
Race
15:00 - 17:00
Meer Monaco GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.